Τσίπρας για Παππά: Είναι πολιτική δίωξη, γιατί τα βάλαμε με τη διαπλοκή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πλήρη στήριξη στον Νίκο Παππά και ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση για σύσταση προανακριτικής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η σύσταση προανακριτικής αποτελεί προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού προκειμένου να αποπροσανατολίσει από την αποτυχημένη διαχείριση της πανδημίας, ενώ καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι την ώρα που η χώρα χρειάζεται ενότητα και σχέδιο αυτός επιλέγει τον διχασμό και την τοξικότητα στην πολιτική σκηνή.

«Σοβαρά τώρα, κύριε Μητσοτάκη; Με εβδομήντα νεκρούς τη μέρα, με τον φόβο να σκιάζει την κοινωνία, με χιλιάδες συνανθρώπους μας να βρίσκονται στα όρια της απελπισίας, εσείς το μόνο που σκέπτεστε είναι πώς θα στήσετε ποινικά ικριώματα για τους πολιτικούς σας αντιπάλους; Με το ΕΣΥ να έχει ξεπεράσει τα όριά του, τους γιατρούς και τους μαχητές της πρώτης γραμμής που υποκριτικά χειροκροτούσατε να υψώνουν φωνή απόγνωσης, την κοινωνία να απαιτεί υπευθυνότητα, σύνεση, χαμηλούς τόνους, ακόμα και συνεννόηση απ’ όλους μας, μπροστά στην καθημερινή τραγωδία, εσείς μηχανορραφείτε, για να εκδικηθείτε και να εξουδετερώσετε τους πολιτικούς σας αντιπάλους;», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με την υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για γενναία προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο και τόνισε:

«Αν θέλετε να στήσετε ειδικό δικαστήριο στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί έβαλε τους καναλάρχες να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν, στήστε το. Και κάντε το και γρήγορα. Δεν πρόκειται να σας κάνουμε τη χάρη να απολογηθούμε και από πάνω επειδή προστατέψαμε το δημόσιο συμφέρον. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, η οποία και θα είναι ο τελικός κριτής μιας προειλημμένης πολιτικής σας απόφασης. Το μόνο που θα σας πω είναι να προσέχετε μη πάτε για μαλλί και βγείτε κουρεμένοι, καθώς λέει ο λαός μας. Γιατί ξέρετε ποιο είναι το θέμα ακριβώς που ανοίγετε και σε ποια χρονική στιγμή ρίχνετε τοξικό δηλητήριο στην πολιτική αντιπαράθεση; Ανοίγετε το θέμα της ενημέρωσης. Ανοίγετε το θέμα της διαπλοκής της οικονομικής με την πολιτική εξουσία; Και πότε; Σε μια περίοδο που το έχετε τερματίσει. Μιλάτε για σκοινί στο σπίτι του κρεμασμένου».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναρωτήθηκε: «Με τα έργα και τις ημέρες του Μητσοτάκη, εμείς πόσες προανακριτικές πρέπει να κάνουμε;».

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.