Τσίπρας για τη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Σήμερα τιμούμε αυτές που μας πήγαν ένα βήμα μπροστά», σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η ισότητα δεν είναι μόνο υπόθεση των νόμων αλλά μια διαρκής μάχη ανάμεσα στον κόσμο που μας έδωσαν και σε αυτόν που θέλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας.

Ολόκληρη η δήλωση Τσίπρα
Σήμερα τιμούμε αυτές που μας πήγαν ένα βήμα μπροστά. Αυτές που άνοιξαν το δρόμο της χειραφέτησης. Τιμούμε αυτές που οραματίστηκαν μια νέα ανθρωπότητα δικαιοσύνης και ισότητας. Τιμούμε αυτές που μας στάθηκαν στα δύσκολα, που κράτησαν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που φρόντισαν τους ανθρώπους μας, που είναι κάθε μέρα εκεί δίπλα μας.

Τιμούμε αυτές που έσπασαν τη σιωπή, που η φωνή τους σκέπασε τον φόβο, που μας έδωσαν το παράδειγμα για το τι σημαίνει θάρρος, αξιοπρέπεια, δύναμη.

Η ισότητα δεν είναι μόνον η υπόθεση των νόμων. Είναι μια διαρκής μάχη, καθημερινή. Μία μάχη ανάμεσα στον κόσμο που μας έδωσαν και σε αυτόν που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας. Είναι υπόθεση όλων μας, κάθε γυναίκας, κάθε άνδρα, κάθε ανθρώπου που θέλει να ζήσει καλύτερα σ’ αυτόν τον κόσμο με δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλοσεβασμό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.