Συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα με χαλβά-Ιδανική για την Καθαρά Δευτέρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα Κούλουμα θέλουν χαλβά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τον σερβίρετε σκέτο. Αυτή η συνταγή για λαχταριστή μηλόπιτα είναι ό,τι πιο εύκολο, γευστικό και νηστίσιμο έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Υλικά
1 φύλλο σφολιάτας
2 ξινόμηλα
200 γρ. χαλβά βανίλια
2 κ.σ. κανέλα
1/4 με 1/2 φλιτζάνι καρύδια χοντροσπασμένα
2-3 κ.σ. γάλα και καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
Λίγη ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε κυβάκια.
Απλώνουμε το φύλλο σε μια επιφάνεια εργασίας και πάνω σε λαδόκολλα. Εγώ το έβαλα μέσα στο ταψί. Κόβουμε με μαχαίρι σταυρωτά στα τέσσερα, ώστε να έχουμε τέσσερα ίδια κομμάτια.
Μοιράζουμε τα μήλα στα δύο φύλλα και κάνουμε το ίδιο με τον χαλβά, τρίβοντας στην ποσότητα ομοιόμορφα και στα δύο φύλλα.
Προσθέτουμε από πάνω τα καρύδια χοντροσπασμένα και πασπαλίζουμε με ένα κουταλάκι της σούπας κανέλα σε κάθε φύλλο.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι φύλλο, το ανοίγουμε προσεκτικά με τα χέρια μας και σκεπάζουμε το φύλλο με τη γέμιση μήλο-κανέλα. Πιέζουμε τις άκρες καλά ώστε να ενωθούν τα δύο φύλα και τυλίγουμε ελαφρά περιμετρικά όλη τη μηλόπιτα, ώστε να σφραγίσουμε καλά τη γέμιση μέσα στο φύλλο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία στο δεύτερο φύλο με την υπόλοιπη γέμιση.
Με ένα μαχαιράκι κόβουμε σε 3-4 σημεία στην επιφάνεια από τις 2 μηλόπιτες, ώστε να βγαίνει ο αέρας.
Ραντίζουμε την επιφάνεια της σφολιάτας με λίγο φρέσκο γάλα και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο κατά προτίμηση στον αέρα και στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

 

 

 

 

 

 

 

iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.