Σουηδία – κορονοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων για το 2021

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Σουηδία κατέγραψε σήμερα τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού για το 2021 με 7.706 νέες μολύνσεις.

Όπως όλη η Ευρώπη και η Σουηδία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα του κορονοϊού καταγράφοντας μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, έπειτα από μια μείωση τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

«Δυστυχώς, η αρνητική τάση στις μολύνσεις συνεχίζεται, όπως και σε πολλές άλλες χώρες στην Ευρώπη τώρα», είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο κορυφαίος επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ.

Οι μεταλλάξεις του κορονοϊού, ειδικά εκείνο που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, συμβάλλουν στο νέο κύμα κρουσμάτων, όμως οι αρχές επισημαίνουν επίσης ότι μελέτες δείχνουν ότι η συμμόρφωση προς τους κανόνες και τις συστάσεις ελαττώνεται.

Η Σουηδία, μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε, επίσης, 16 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από τον κορονοϊό να ανέρχεται σε 13.373.

Σύμφωνα με την Αρχή Υγείας της χώρας, οι θάνατοι παραμένουν σε χαμηλό επίπεδο προς το παρόν, εν μέρει λόγω του γεγονότος ότι μεγάλο ποσοστό των πιο ευάλωτων ομάδων έχει εμβολιαστεί.

«Έχουμε πετύχει μια καλή κάλυψη στους εμβολιασμούς, στις σημαντικότερες ομάδες της κοινωνίας. Μεταξύ των τροφίμων σε οίκους ευγηρίας, μπορούμε να δούμε ότι το 93% έχει λάβει μία δόση και το 87% έχει κάνει δύο δόσεις», σημείωσε ο Τέγκνελ.

Η Σουηδία, εξάλλου, γνωστοποίησε σήμερα ότι θα επαναλάβει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca για τους άνω των 65 ετών, έπειτα από την αναβολή της χρήσης του την περασμένη εβδομάδα λόγω των αναφορών για περιστατικά δημιουργίας θρόμβων σε άτομα που εμβολιάστηκαν.

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.