Σκέψεις για κλειστά σχολεία σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η επιτροπή των ειδικών για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού, αναμένεται να εισηγηθεί στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες το κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα για δύο εβδομάδες, καθώς και σκληρό lockdown για τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμους.

Την ίδια στιγμή αναζητείται φόρμουλα προκειμένου να ξεκινήσει ένα σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 22 Μαρτίου.

Οριζόντιο lockdown στα σχολεία όλης της χώρας
Τα επιδημιολογικά στοιχεία φαίνεται πως δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στους ειδικούς αναφορικά με τα σχολεία και όλα δείχνουν πως η εισήγησή τους προς την κυβέρνηση θα είναι οριζόντιο lockdown στα σχολεία όλης της χώρας, σε όλες τις βαθμίδες, για δύο εβδομάδες, δηλαδή έως τις 29 Μαρτίου.
Γι αυτό το χρονικό διάστημα τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Στο τραπέζι το click away για το λιανεμπόριο από τις 22 Μαρτίου
Την ίδια στιγμή, οι ειδικοί έχουν βάλει στο τραπέζι τις προτάσεις για το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, με το click away να βρίσκεται ξανά προ των πυλών και μάλιστα μία πιθανή ημερομηνία για την επανεκκίνηση της αγοράς να είναι η Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Παράταση στο lockdown για την Αττική
Μπορεί οι ειδικοί να αναζητούν τρόπο για να δώσουν το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ωστόσο αυτό δεν θα σημάνει και την άρση του lockdown στην Αττική. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα δοθεί παράταση μίας ίσως και δύο εβδομάδων (22/3 ή 29/3), με τη δεύτερη ημερομηνία να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Σε σκληρό lockdown μπαίνουν τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι
Άλλες τέσσερις περιφερειακές ενότητες και πέντε δήμοι αναμένεται να τεθούν σε καθεστώς αυστηρού lockdown εξαιτίας της αυξημένης διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων κατά τη συνεδρίασή της σήμερα εισηγήθηκε να τεθούν σε «βαθύ κόκκινο» οι περιφερειακές ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής, Κιλκίς και Λέσβου, καθώς επίσης και οι δήμοι Ιωαννίνων, Μετσόβου, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν το απόγευμα στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.