Τι πρέπει να κάνεις αν έχεις λιπαρό δέρμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δώσε προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς και κυρίως στον καθαρισμό
Η αγορά, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες που έχουν οι λιπαρές επιδερμίδες, έχει δημιουργήσει μια μεγάλη μερίδα εξειδικευμένων προϊόντων για την καταπολέμηση της λιπαρότητας .Ωστόσο, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με την επιλογή αυτών των προϊόντων για να μην δημιουργήσεις μεγαλύτερη ευαισθησία στο δέρμα. Είναι σημαντικό το να μην χρησιμοποιούμε «βαριά» σε σύνθεση καθαριστικά, και τονωτικά προϊόντα καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερπαραγωγή σμήγματος και να επιδεινώσει την λιπαρότητα. Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να βλάψει τους φραγμούς του δέρματος, προκαλώντας την φλεγμονώδη απόκρισή του.

Επικεντρώσου στην ενυδάτωση
Όπως όλοι οι τύποι δέρματος, έτσι και η λιπαρή επιδερμίδα χρειάζεται μια κατάλληλη ποσότητα υγρασίας (είτε αυτή η υγρασία προέρχεται από το φυσικό σμήγμα του ή από ένα τοπικό προϊόν).Έτσι, λοιπόν, η παράληψη της ενυδατικής κρέμας μπορεί να αφήσει το δέρμα αισθητά αφυδατωμένο, αυξάνοντας με τη σειρά του την παραγωγή λαδιού και επιδεινώνοντας τη λιπαρότητα. Το ιδανικό είναι να χρησιμοποιείς μια ελαφριά ενυδατική κρέμα δύο φορές την ημέρα. Επέλεξε μια ενυδατική κρέμα που η σύνθεση της θα βασίζεται στο νερό και θα συγκρατεί την υγρασία του προσώπου σου.

Η δύναμη των οξέων
Τα ελαφριά οξέα όπως το σαλικυλικό και το γλυκολικό οξύ, όταν χρησιμοποιηθούν σωστά στη beauty routine σου, βοηθήσουν στην παροχή απαλής απολέπισης. Το γλυκολικό οξύ ενδείκνυται για τις λιπαρές επιδερμίδες καθώς δρα κατά των νεκρών κυττάρων του δέρματος, βοηθώντας έστι στη διαδικασία φυσικής απολέπισης. Το γλυκολικό οξύ ιδανικά δεν πρέπει να συνδυάζεται μαζί με τη ρετινόλη ή άλλα οξέα, εκτός από το σαλικυλικό και το υαλουρονικό οξύ. Επιπλέον φρόντισε και η χρήση του να γίνεται κυρίως βράδυ μετά τον καθαρισμό.Kαι αφού αναφερθήκαμε στο γλυκολικο οξύ, τώρα θα σου μιλήσουμε και για το σαλικυλικό οξύ. Το εν λόγω συστατικό λειτουργεί με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο από το γλυκολικό οξύ. Διεισδύει στους πόρους για να διαλύσει οποιοδήποτε παγιδευμένο σμήγμα και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Το σαλικυλικό οξύ έχει αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες ενώ μειώνει την ερυθρότητα της επιδερμίδας.

 

 

 

 

elle.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.