Πάτρα – Κορωνοϊός: Ασφυξία στα νοσοκομεία – Γέμισαν οι κλινικές COVID στο Ρίο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αμείωτες είναι οι πιέσεις που δέχονται τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας που καθημερινά εναλλάσσονται στη διαχείριση των νοσηλειών.

Στο Νοσοκομείο του Ρίου, που εφημερεύει μέχρι το πρωί της Πέμπτης, η κατάσταση είναι δραματική με τα περιστατικά κορονοϊού που χρειάζονται νοσηλεία.

Μάλιστα, είναι τέτοια η κατάσταση που από το πρωί της Πέμπτης μπαίνει στη μάχη και 5η κλινική κορονοϊού για να μπορέσουν να καλυφθούν οι ανάγκες όσων χρειάζονται νοσηλεία.

Συνολικά στην Πάτρα ο αριθμός των νοσηλευομένων αγγίζει τους 211, με τους 31 από αυτούς να βρίσκονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

126 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου εκ των οποίων οι 21 είναι περιστατικά της Εντατικής.

Ανάμεσα στους τελευταίους και η 23χρονη μητέρα του πρόωρου νεογνού, η οποία συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

Στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” το γεγονός ότι δεν εφημερεύει αλλά και τα αρκετά εξιτήρια που δόθηκαν τις τελευταίες ώρες αποσμπίεσαν σε έναν βαθμό την κατάσταση με 85 ασθνενείς να νοσηλεύονται εκεί.

Από αυτούς οι 10 είναι περιστατικά που βρίσκονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Την ίδια ώρα στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, οι γιατροί συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά και εντατικά την εξέλιξη της υγείας της 15χρονης από το Αγρίνιο, που εμφάνισε οξεία μυοκαρδίτιδα, του 5 μηνών βρέφους που διακομίστηκε (επίσης από το Αγρίνιο) με πνευμονία, αλλά και του μόλις λίγων ημερών νεογνού που γέννησε πρόωρα η 23χρονη η οποία νοσηλεύεται στην Εντατική.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.