Πάτρα: Το έγγραφο με το οποίο αναστέλλεται η λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής στο Ρίο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολλή συζήτηση έχει προκληθεί σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας η οποία εγκαινιάστηκε πρόσφατα, από τον Υπουργό Υγείας.  Για το θεμα υπηρξαν δημοσιεύματα  αλλα και δηλώσεις του πρώην διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Κωστακιώτη ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Άνοιξαν την Καρδιοχειρουργική για να χειρουργήσουν ένα περιστατικό και μετά βάλανε λουκέτο. Και πήραν όλες τις νοσηλεύτριες από εκεί και τις πήγαν σε άλλα τμήματα…» .

Ωστόσο ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΓΝΠ Δημήτρης Μπάκος στη συνέχεια προχώρησε σε διάψευση, υποστηρίζοντας πως ουδέποτε ανέστειλε τη λειτουργία της η Καρδιοθωρακοχειρουργική. Είχε πει χαρακτηριστικά σε γραπτή του δήλωση:

«Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία της Καρδιοθωρακοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών ξεκαθαρίζεται ότι η Κλινική ουδέποτε ανέστειλε τη λειτουργία της.

Αντιθέτως, προσέρχονται κανονικά ασθενείς για εξετάσεις και προγραμματίζονται τακτικά χειρουργεία σε χρονικό διάστημα που κρίνεται ασφαλές για τους ασθενείς.

Η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική, η οποία επαναλειτούργησε πρόσφατα έπειτα από 4 χρόνια, αποτελεί «στολίδι»  για το νοσοκομείο μας και η διασπορά τέτοιων ψευδών ειδήσεων μόνο αναστάτωση μπορεί να προκαλέσει στους συμπολίτες μας της Δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.» 

Ωστόσο σήμερα ο Κώστας Πετρόπουλος ,Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ, κοινοποιεί έγγραφο στο οποίο αναφέρεται πως η ΩΡΛ Κλινική του ΠΓΝΠ μεταφέρεται στην Καρδιοθωρακοχειρουργική, επισημαίνοντας ότι «το έγγραφο που πιστοποιεί την αναστολή αυτής της λειτουργίας που ξεκίνησε πρόσφατη με την γνωστή επικοινωνιακή φιέστα και μάλιστα με απόφαση της ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ COVID-19, η οποία αν και έχει εισηγητικό χαρακτήρα, εδώ και όχι μόνον υποκαθιστά ακόμη και την Διοίκηση, το Δ.Σ του πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ισοπεδώνοντας τους  πάντες».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.