Πάτρα: Απεργιακή κινητοποίηση σήμερα για τα ειδικά σχολεία, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα οι εκπαιδευτικοί της περιοχής για να ληφθούν μέτρα για τα ειδικά σχολεία που συνεχίζουν να λειτουργούν την ώρα που ένα ακόμη κρούσμα εντοπίστηκε στο ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.- Λ. ΠΑΤΡΩΝ (ειδικό σχολείο) στην Ανθούπολη. Μάλιστα σήμερα αναμένεται να γίνει απολύμανση των χώρων του κτιρίου, όπως ενημέρωσε η διεύθυνση του σχολείου τους γονείς.

Απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας

Στο μεταξύ ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε η ΔΟΕ για σήμερα Πέμπτη,  για την Ειδική Αγωγή.

Ακόμη ο σύλλογός θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα στις 12:30 μ.μ. στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας,  (Ακτή Δυμαίων) τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν .

Σε ανακοίνωσή της η Α ΕΛΜΕ Αχαΐας επισημαίνει:

Το γεγονός της τραγικής κατάληξης μαθητή Ειδικού Σχολείου του Πειραιά από κορονοϊό αποτελεί την σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι και παράλληλα καταρρίπτει πολλούς από τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης για τα μέτρα ασφάλειας των Σχολείων Ειδικής Αγωγής. Στα Ειδικά Σχολεία η κατάσταση της μη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι απαράδεκτη με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία,  στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης» η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία.

Όλοι όσοι δουλεύουν στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!

Καλούμε τους συναδέλφους των Ειδικών Σχολείων να πάρουν μαζικά μέρος στην Απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 18/3 και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Π.Δ.Ε. (Ακτή Δυμαίων) στις 12:30 μ.μ.

Η Α ΕΛΜΕ ΑΧΑΪΑΣ προκηρύσσει τρίωρη διευκολυντική στάση από 11 π.μ. ως 2 μ.μ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.