Ορατόριο: Πορεία προς την Ελευθερία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο  Πολιτιστικός

Οργανισμός Απόλλωνος Ναόςπαρουσιάζουν το ορατόριο200 / ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ 

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σε σύνθεση και εκτέλεση Αλέξανδρου Χάχαλη.

 

Η θυελλώδης ιστορία της Ελλάδας των δύο τελευταίων αιώνων είναι το σκηνικό τού έργου για  τον Μεγάλο Ξεσηκωμό των Ελλήνων!

Ο διαχρονικός αγώνας του ανθρώπου υπέρ των στοιχειωδών και βασικών δικαιωμάτων του, μέχρι να θεωρηθούν κεκτημένα, είναι το κεντρικό θέμα.  Οι χαρακτήρες του έργου υπηρετούν ανθρώπινα αρχέτυπα και κοινωνικά πρότυπα, με ρόλους εμπνευσμένους από τους βασικούς συντελεστές των τελευταίων δύο αιώνων, που συγκρούονται αναπόφευκτα, μέσω δε των συγκρούσεων αυτών

επιτυγχάνεται πάντοτε η Λύσις, ενίοτε θριαμβευτικά, ενίοτε όμως με τραγικές συνέπειες εκατέρωθεν των αντιμαχομένων. Η συλλογική αλλά και η ατομική Ελευθερία είναι ο πολυπόθητος στόχος.

Ο αέναος Αγών όλων των δυνάμεων δημιουργεί την πλοκή του έργου.

Στο έργο συμπεριλαμβάνονται μελοποιημένα ποιήματα των  Εθνικών μας ΠοιητώνΔιονυσίου Σολωμού ( Στων Ψαρών την ολόμαυρη ράχη), του Κωστή Παλαμά (Η Νίκη), του Άγγελου Σικελιανού (Το Πανανθρώπινο Εμβατήριο της Ελλάδας) του Ρήγα Φερραίου (Όποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά).Του Συνθέτη κ.ά.

 

Επί σκηνής:

 

Ο ΣυνθέτηςΑλέξανδρος  Χάχαλης και ορχηστρικό σύνολο 7 ατόμων:

 

 

Τζένη Δριβάλα, υψίφωνος

Αγάπη Παπαμήτσου , υψίφωνος

Θοδωρής Μπιράκος, βαρύτονος

Κώστας Γιαλίνης, αφηγητής

Βαγγέλης Γκούμας κρουστά

Νίκος Τουλιάτος, κρουστά

Διώνη Αγγελοπούλου, ηθοποιός

 

 

ΙΝΦΟ

Το έργο θα παρουσιαστεί την 25η Μαρτίου 2021και ώρα 19:00 από ταsocialmediaτου(  ionianchannel)Ioniantvκαι socialmedia 0RMGroupανήμερα της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 60 λεπτά

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.