Μια ιδιαίτερη ανάρτηση (βίντεο)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 

Η διαρκώς υπέροχη Ζακελίνα Κυρούση, έκανε μια ιδιαίτερη ανάρτηση, την οποία αξίζει να διαβάσετε και να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Στο σπίτι μου έχω κρεμασμένο ένα σκίτσο που μου είχε αφιερώσει ο Αλέξης Ακριθάκης – Alexis Akrithakis όταν εργαζόμουν στο ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, στην Πάτρα, μια απ’ τις πιο πρωτοπωριακές γκαλερί στην Ελλάδα. Ο Ακριθάκης, έσκισε ένα χαρτόκουτο βότκας Finlandia-πάντα είχε ένα κοντά του εκείνον τον καιρό- και, αφού σχεδίασε “κάτι”, έγραψε στο πλάι του:
ΕΓΩ ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ/ΕΓΩ ΣΑΣ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ/ΤΙ ΑΣΧΗΜΗ ΛΕΞΗ ΤΟ “ΕΓΩ”./ΣΥΓΝΩΜΗ…
Για τη Ζακλίν…Alexis

Όταν προσκλήθηκα να συμμετάσχω στο “Εγώ, ως Καρναβάλι” ένιωσα άβολα με τον τίτλο, μια και η φράση του Ακριθάκη είχε εγκατασταθεί στην ψυχή μου προσπαθώντας εδώ και 30 χρόνια να εξημερώσει το Εγώ μου, με αμφίβολο αποτέλεσμα. Είπα, σε μια τόσο φίλαυτη και ναρκισσιστική εποχή, αυτό μας έλειπε! Είχα όμως εμπιστοσύνη στο team. Στο οποίο υπάρχουν περισσότεροι από ένας ποιητές: ο ποιητής Tilemachos Tsardakas απαγγέλει στη διάρκεια των βίντεο, τόσο τρυφερά, την ποίηση του Κωνσταντίνου Μάγνη.
Ο Μάγνης, ίσως δηλώνει δημοσιογράφος. Όμως ο ΦΙΛΟΣ μου Μάγνης , είναι ποιητής. Ποιεί τη ζωή όμορφη! Την κάνει τέτοια, που να μην χωράει το ΕΓΩ. Ή που μάλλον, να το μετατρέπει σε ΕΜΕΙΣ. Αυτή είναι η δύναμη των ποιητών, να αποδυναμώνουν το ΕΓΩ τονίζοντάς το, προκειμένου να φωταγωγήσουν το ΕΜΕΙΣ. Και κάπως έτσι, ο ναρκισσισμός πάει περίπατο. Και τη θέση του παίρνει η ευγένεια, η ταπεινοφροσύνη, η έμπνευση και η προσφορά. Και οι ΕΜΕΙΣ, λαμβάνουμε την ευλογία του μεταμορφωμένου μας ΕΓΩ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.