Λέσβος: 18 κρούσματα κορονοϊού σε γηροκομείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξέφυγε ο κορονοιος στην Αγία Παρασκευή στην Λέσβο, οποίος έχει «εισχωρήσει» για τα καλά και μέσα στο γηροκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και μετά τον έλεγχο με τέστ ατομικά στην κοινότητα αλλά και συνολικά στο γηροκομείο έχουν βρεθεί έως σήμερα μεσημέρι 25 θετικά κρούσματα κορονοιου.

Όπως αναφέρει το lesvospost.com, από αυτά τα 18 προέρχονται από το γηροκομείο Αγίας Παρασκευής σε τρόφιμους και προσωπικό. (12 σε ηλικιωμένους και 6 σε εργαζόμενους). Από τους 12 οι τρεις νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς ανέβασαν πυρετό, ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται σε θάλαμο καραντίνας του Γηροκομείου. Οι θετικοί εργαζόμενοι επίσης βρίσκονται στις οικίες τους.

Στο σύνολό τους σχεδόν οι ηλικιωμένοι είχαν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου πριν νοσήσουν και η δεύτερη δόση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα και ενώ η νόσος είχε εισχωρήσει στη μονάδα.

Στην τοπική Κοινότητα της Αγίας Παρασκευής τώρα έχουν εντοπιστεί 7 θετικά κρούσματα, ενώ σήμερα στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ωστε να πραγματοποιήσει ελέγχους κυρίως στους εργαζόμενους του συνεταιρισμού όπου προέρχονται τα περισσότερα θετικά κρούσματα κορονοιου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.