Κορωνοϊός – ΠΟΕΔΗΝ: Εκτός ελέγχου τα νοσοκομεία της Αττικής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μόλις 19 ανέρχονται οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ-COVID στα νοσοκομεία της Αττικής, με την κατάσταση να θυμίζει «πόλεμο», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

«Να επισημάνω σήμερα το πρωί κατά την επίσκεψή μου στο “Αττικόν” με πλησίασαν συνάδελφοι, κατάκοποι και ιδρωμένοι από την ένταση της δουλειάς τη νύχτα, να μου πουν για την αδικία μη ένταξης μας στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Επίσης μία συνάδελφος μου είπε ότι μπορώ να βγω και σήμερα στη σύνταξη, αλλά δεν θα λιποτακτήσω, δεν θα αφήσω μόνος τους συναδέλφους», σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Και αυτό το κάνουν πράξη 5.000 συνάδελφοι που δικαιούνται σύνταξη», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Όπως εκτιμά, για ακόμη ένα 24ωρο οι ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο βρίσκονται στο «κόκκινο», ενώ, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει και την «επικίνδυνη διαχείριση» περιστατικών σε ορισμένα νοσοκομεία, υπό την πίεση που υφίστανται λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού και των κινήσεων των αρμοδίων

«Στο «Αττικόν» είναι επικίνδυνη η διαχείριση των περιστατικών κορωνοϊού. Στη χθεσινή εφημερία γέμισαν οι κλινικές κορωνοϊού και βραχείας νοσηλείας. Νοσηλεύουν θετικά περιστατικά και ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού στη παθολογική κλινική που υπάρχουν 19 ασθενείς άλλων παθήσεων και μάλιστα κάποιοι αιματολογικοί ασθενείς Έχουμε ήδη 9 ασθενείς που κόλλησαν. Χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους με κίνδυνο διασποράς του ιού. Χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους περιστατικά κορωνοϊού με άλλων παθήσεων. Είναι και ευχαριστημένη η διοίκηση του «Αττικόν» που αναπτύχθηκαν μόνο 41 ράντζα χθες στην εφημερία», προσθέτει.

«Για να αρθεί το lockdown πρέπει να αυξηθούν τα τεστ. Δωρεάν έστω και τώρα».

«Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται ολόκληρες οικογένειες με κορωνοϊό, πολλοί εργαζόμενοι από τις ίδιες δουλειές, από γηροκομεία που βαπτίζονται γενικές κλινικές και έτσι δεν έγινε εμβολιασμός. Για παράδειγμα στο νοσοκομείο της Άρτας γέμισε με 25 περιστατικά κορωνοϊού όταν τη περασμένη εβδομάδα είχε 3 ασθενείς. Έγιναν ήδη 2 ασθενείς μεταφορά στα νοσοκομεία των Ιωαννίνων και ετοιμάζουν άλλη μία κλινική κορωνοϊού. ΜΕΘ-COVID δεν έχουν», συμπληρώνει.

«Απορούμε για την καθυστέρηση να πράξουν το αυτονόητο. Να επιστρατεύσουν, να επιτάξουν τις ιδιωτικές ΜΕΘ και να τις διαχειρίζεται όλες αποκλειστικά το δημόσιο σύστημα υγείας. Στην επιστράτευση δεν επιτρέπεις να λειτουργούν κάποιοι ως μαυραγορίτες».

 

 

 

 

 

 

cnn.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.