Κορωνοϊός-Κικίλιας: Θα εισηγηθώ την επίταξη των γιατρών αν δεν έρθουν εθελοντικά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την επίταξη των γιατρών του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι δεν θα ανταποκριθούν στο εθελοντικό κάλεσμα της κυβέρνησης ανακοίνωσε στην ενημέρωση ο Βασίλης Κικίλιας. Παράλληλα τόνισε ότι παραχωρούνται ακόμα 550 κλίνες του ιδωτικού τομεά στην Αττική.

«Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι βρισκόμαστε στην δυσκολότερη καμπή από την έναρξη της πανδημίας. Και αυτό γιατί έχουμε ρεκόρ τεστ και 3.465 κρούσματα σήμερα. Μιλάμε λοιπόν για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο σύστημα Υγείας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την έναρξη της ενημέρωσης.

Ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το τέλος της κρίσης είναι κοντά, καθώς ο εμβολιασμός αποτελεί το κλειδί για την εξέλιξη επειδή θα επιτευχθεί ανοσία στους πολίτες.

Σήμερα θα κλείσουμε 30.000 εμβολιασμούς ενώ τον Απρίλιο θα κάνουμε 1.500.000 εμβολιασμούς, χωρίς ακόμα να έχει γίνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Στις 19/3 ανοίγει η πλατφόρμα για τις ευπαθείς ομάδες.

Στις 26/3 οι ηλικίες από 70 εως 74.

Και αρχες Απριλίου για τις ηλικίες από 65 εως 69.

Το σχέδιο εκτακτης ανάγκης περνάει στη δεύτερη πλεόν φάση.

Στην συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην κατάσταση του ΕΣΥ και τόνισε πως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περνά στην επόμενη φάση στην Αττική.

Συνολικά ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, οι οποίες είναι οι εξής:

Πρώτον, 450 Non Covid και αναλυτικά:

Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Ο Όμιλος Αθηνών άλλες 50 με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Δεύτερον, 100 κλίνες Covid και αναλυτικά

Ο Όμιλος Ευρωκλινική Αθηνών 60, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Ο Όμιλος Βιοιατρική 40, με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Προτίθενται δε, άλλες 10 ΜΕΘ από τον ιδιωτικό τομέα. Παραχωρούνται στο ΕΣΥ και φτάνουμε έτσι από τις 130 στην Αττική φτάνουμε στις 140.

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκλεισε σε ολους τους ιδιώτες γιατρούς να κάνουν την προσφορά πράξη αλληλεγγύης και να βοηθήσουν κατά του κορονοϊού. Εαν λοιπόν δεν αντιποκριθούν στις επομενες 48 ώρες ο ίδιος θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό την επίταξη των συγκεκριμένων ειδικοτήτων.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, τόνισε οτι βρίσκονται σε 24ωρη συνεργασία και συντονισμό με όλα τα κέντρα προκειμένουν να παρέχουν βοήθεια σε ασθενείς όχι μόνο covid αλλά και άλλους ασθενείς.

Οι διακομιδές τον ασθενώ είναι περίπου 61.000 μέσα σε ένα χρόνο λόγω covid. Τις τελευταίες 17 ημέρες έχουμε 7.500 διακομιδές ασθενών εκ των οποίων οι μισές είναι στο λεκανοπέδιο Αττικής. Περισσότεροι από 200 πολίτες μας την ημέρα στην Αττική διακομίζονται με covid, την στιγμή που η εισαγωγή τους για άλλες ασθένειες φθάνει τις 500.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.