Κορωνοϊός: Κοντά στο τρίτο κύμα της πανδημίας η Σουηδία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Σουηδία φαίνεται πως οδεύει προς το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, προειδοποίησε η σουηδική Αρχή Υγείας, την ώρα που ενισχύει τους περιορισμούς για τα καταστήματα, μεσούσης της πρόσφατης αύξησης κρουσμάτων και της ταχείας διασποράς των μεταλλάξεων του ιού.

Από την Παρασκευή, η Σουηδία έχει καταγράψει 11.804 νέα κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι σουηδικές αρχές, αριθμός αυξημένος από τα 10.933 κρούσματα που αναφέρθηκαν το ίδιο διάστημα την περασμένη εβδομάδα.

«Φαίνεται πως οδεύουμε προς το τρίτο κύμα», είπε ο επικεφαλής επιδημιολόγος Άντερς Τέγκνελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αρχίζουμε να βλέπουμε τις επιπτώσεις στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δεν καταγράφεται δραματική αύξηση, αλλά δεν πρόκειται για την αύξηση που είχαμε για κάποιο χρονικό διάστημα».
Η σουηδική Αρχή Υγείας συνέστησε οι πελάτες στα καταστήματα να περιορίζονται στα 500 άτομα, ένα νέο μέτρο που προστίθεται στους κανονισμούς που επιβλήθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, όπως περιορισμοί στην έναρξη λειτουργίας των μπαρ, των καφετεριών και των εστιατορίων και αυστηρότεροι κανόνες για τη χρήση της μάσκας.

Η διαχείριση της Σουηδίας στο εμβόλιο της AstraZeneca
Ο Τέγκνελ, ο αρχιτέκτονας της στρατηγικής της Σουηδίας κατά της πανδημίας, επισήμανε, επίσης, ότι πρόσφατες μελέτες κατέδειξαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό και για τους άνω των 65 ετών και ότι η Σουηδία επιδιώκει να αλλάξει τις συστάσεις της, ώστε να χορηγείται και στους πιο ηλικιωμένους.

«Το εμβόλιο της AstraZeneca απέκτησε μια άδικη, κακή φήμη», τόνισε. Αν και τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν, ο απολογισμός των νεκρών παραμένει χαμηλότερος σε σύγκριση με τους προηγούμενους μήνες. Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων κατέγραψε 56 νέους θανάτους, τον χαμηλότερο απολογισμό για το Σαββατοκύριακο από τις αρχές Νοεμβρίου, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 12.882.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.