Κορωνοϊός-Ιταλία: Πότε αναμένεται μείωση των κρουσμάτων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Ιταλία παρατηρείται άνοδος των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού, όμως η εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 και οι πιο αυστηροί περιορισμοί αναμένεται να βοηθήσουν στη βελτίωση της κατάστασης στο τέλος της άνοιξης, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Στην Ιταλία, την πρώτη δυτική χώρα που επλήγη από την πανδημία covid-19, ο αριθμός των νέων μολύνσεων από κορωνοϊό σημείωσε αύξηση κατά 10% την προηγούμενη εβδομάδα σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα και αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι η κατάσταση επιδεινώνεται γρήγορα καθώς κερδίζουν έδαφος πιο μεταδοτικά παραλλαγμένα στελέχη.

«Η εφαρμογή πιο αυστηρών μέτρων και η σταδιακή αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων μας κάνουν να πιστέψουμε ότι το δεύτερο μισό της άνοιξης ο αριθμός των μολύνσεων θα βελτιωθεί», επεσήμανε ο Σπεράντσα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα La Repubblica. Ο ίδιος τόνισε ότι οι επόμενες εβδομάδες «δεν θα είναι καθόλου εύκολες».

Το 54% των νέων κρουσμάτων στην Ιταλία αφορούν στη βρετανική μετάλλαξη

Το βρετανικό παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού αφορά το 54% των κρουσμάτων, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του Ιταλικού Ινστιτούτου Υγείας (ISS), όμως τώρα το ποσοστό αυτό αναμένεται ότι είναι ακόμη μεγαλύτερο, εκτίμησε ο Ιταλός υπουργός.

Την Παρασκευή η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει εθνικό lockdown στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα και επέβαλε περιορισμούς στις επιχειρήσεις και τις μετακινήσεις οι οποίες αφορούν τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ο Σπεράντσα τόνισε ότι τα εμβόλια είναι «αποτελεσματικά και ασφαλή» και έχουν περάσει από όλους τους ελέγχους.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.