Κορωνοϊός – Γιαννάκος: «Πραγματικό έγκλημα εάν δεν επιταχθούν οι ιδιωτικές ΜΕΘ»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την άμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ στη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό ζητά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, λέγοντας ότι εάν δεν συμβεί «θα είναι πραγματικό έγκλημα». Διασωληνωμένοι ασθενοί βρίσκονται εκτός ΜΕΘ, δηλώνει παράλληλα ο κ. Γιαννάκος αποτυπώνοντας με δραματικούς όρους την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ.

Λέγοντας ότι «η κατάσταση έχει ξεφύγει», ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ καλεί στην επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ και τη διαχείρισή τους αποκλειστικά από το ΕΚΑΒ και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), όπως και των νοσοκομείων.

Τονίζει ότι οι ΜΕΘ κορωνοϊού στα νοσοκομεία είναι γεμάτες, επισημαίνοντας πως χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Τζάνειο «που έδωσε 10 κλίνες ΜΕΘ με μετατροπή της γενικής ΜΕΘ προχθές και τις κάλυψε με δικούς του νοσηλευόμενους ασθενείς με κορωνοϊό αμέσως».

Ο «Ευαγγελισμός» είχε χθες οκτώ κενές κλίνες μεθ και σήμερα έχει μόνο μία.

Το μόνο νοσοκομείο που μπορεί να δεχθεί διακομιδές διασωληνωμένων περιστατικών είναι το ΚΑΤ που διαθέτει 11 κενές κλίνες ΜΕΘ. Κανένα άλλο νοσοκομείο δεν διαθέτει κενές κλίνες ή διαθέτει μία-δύο που τις κρατά για νοσηλευόμενους δικού του ασθενείς, σύμφωνα με τον Μιχάλη Γιαννάκο.

Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ
Διασωληνωμένα περιστατικά νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους κλινικών κορωνοϊού, όπως δηλώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Στο «Γεννηματάς» νοσηλεύονταν το πρωί τεσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ, στο «Σισμανόγλειο» δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, στο «Αμαλία Φλέμινγκ» μία διασωληνωμένη γυναίκα εκτός ΜΕΘ, στο «Θριάσιο» ένα διασωληνωμένο περιστατικό εκτός ΜΕΘ, και στον «Ερυθρό» επίσης ένα περιστατικό.

Διαδικασία διακομιδής σε ΜΕΘ
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «οι γιατροί διασωληνώνουν ένα περιστατικό και όταν δεν έχουν κενή κλίνη ΜΕΘ στο νοσοκομείο τους ή καθόλου ΜΕΘ το δίνουν στο ΕΚΑΒ και τίθεται σε λίστα αναμονής».

«Όταν τα αιτήματα για νοσηλεία σε ΜΕΘ είναι περισσότερα από τις κενές κλίνες, όπως τώρα, γίνεται επιλογή ασθενών μεταξύ ΕΚΑΒ και του υπευθύνου εντατικολόγου της μονάδας που διαθέτει κενή κλίνη προς κάλυψη. Δεν πάνε με σειρά προτεραιότητας. Τα διασωληνωμένα περιστατικά θα πρέπει να διαθέτουν τεστ κορωνοϊού θετικό ή αρνητικό για να γνωρίζουν σε τι είδους ΜΕΘ θα τεθούν σε λίστα αναμονής» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

 

 

 

 

 

 

 

cnn.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.