Κορωνοϊός: Τι να αποφύγετε το βράδυ πριν κάνετε το εμβόλιο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εάν πρόκειται να εμβολιαστείτε σύντομα, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας είναι ήδη γνωστό πως προτείνουν να φροντίσετε ώστε να είστε ξεκούραστοι και το ανοσοποιητικό σας σύστημα να είναι σε άριστη κατάσταση.

Επίσης είναι γνωστό ότι είναι καλύτερα να ΜΗΝ πάρετε παυσίπονα πριν πάτε για να κάνετε το εμβόλιο COVID-19.

Εκτός, όμως από αυτά, είναι σώφρον να αποφύγετε ένα ακόμα πράγμα το προηγούμενο βράδυ από την ημέρα του ραντεβού σας για το εμβόλιο.  Οι ειδικοί συνιστούν να αποφύγετε οποιοδήποτε αλκοόλ το βράδυ πριν από το ραντεβού σας για το εμβόλιο COVID-19.

Αν και αυτή δεν είναι επίσημη οδηγία για το εμβόλιο COVID-19, οι ειδικοί υγείας υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ το βράδυ πριν από το εμβόλιο θα μπορούσε ενδεχομένως να αποδυναμώσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Αυτό με την σειρά του μειώνει την αποτελεσματικότητα του ίδιου του εμβολίου. Επομένως, αν και δεν υπάρχει επίσημη οδηγία περί μη κατανάλωσης αλκοόλ πριν από το ραντεβού σας, είναι λογικό να ακολουθήσουμε την συμβουλή αυτή των ειδικών.

Παρεμπιπτόντως, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθελοντές που συμμετείχαν στις κλινικές δοκιμές της Pfizer και της Moderna κλήθηκαν να μην καταναλώσουν αλκοόλ τη νύχτα πριν από τη δόση του εμβολίου τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές: https://www.healthline.com, https://metro.co.uk, https://bgr.com

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.