Κορωνοϊός: Αυστηρότερο lockdown σε Παρίσι και άλλες πόλεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η κυβέρνηση στη Γαλλία θα επιβάλλει αυστηρότερο lockdown στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις αυτό το σαββατοκύριακο για να αναχαιτιστούν τα κρούσματα κορονοϊού.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου καθώς το Παρίσι αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι γεμάτες και τα νοσοκομεία λυγίζουν καθώς καταγράφονται 400 και πλέον μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ήλπιζε πως η εκστρατεία εμβολιασμού θα μπορούσε να εμποδίσει ένα νέο πανδημικό κύμα από πιο μεταδοτικά στελέχη του κορονοϊού και θα απέτρεπε τη Γαλλία από το να καταφύγει σε περισσότερα μέτρα που μπορεί να επιβραδύνουν την οικονομία και να εγκλωβίσουν τους πολίτες.

Η προσέγγιση αυτή δοκιμάζεται τώρα. Ο ρυθμός των εμβολιασμών έχει επιβραδυνθεί λόγω των κοπιαστικών διαδικασιών απόκτησης εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δυσκολιών στον εφοδιασμό, επιφυλακτικότητας των πολιτών και, πιο πρόσφατα, της αναστολής χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca σε περισσότερες από δώδεκα χώρες της ΕΕ περιλαμβανομένης της Γαλλίας.

Ο Μακρόν υπεραμύνθηκε σήμερα της στρατηγικής εμβολιασμού της ΕΕ κατά της COVID-19 και είπε ότι μέσα σε μερικούς μήνες η Ευρώπη θα είναι μία από τις περιοχές που παράγουν τις περισσότερες δόσεις.

“Υπομένουμε τώρα τις πιο σκληρές εβδομάδες. Το ξέρουμε”, είπε ο Μακρόν, καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό της Πολωνίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Οι νέοι περιορισμοί θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό αύριο, Πέμπτη. Δεν θα περιλαμβάνουν το κλείσιμο σχολείων, είπε ο Ατάλ.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.