Κόντρες στη Βουλή για την επίταξη γιατρών: «Την κάνατε στο και πέντε» λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πολιτική αντιπαράθεση προκάλεσε στη Βουλή η επίταξη των ιδιωτών γιατρών από την κυβέρνηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «επίταξη στο και πέντε» και το ΚΙΝΑΛ να μιλά για αποσπασματική επίταξη χωρίς αποτέλεσμα. Τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν από την κυβέρνηση άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και για περιστατικά κορονοϊού.

«Δίνουμε τη μητέρα των μαχών, το σύστημα υγείας είναι στα όρια του αλλά θα αντέξει» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού, που ζήτησε επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν την ώρα της μάχης να μην υπάρχει συστράτευση ιδιωτικού δημόσιο τομέα και ενόπλων δυνάμεων.

«Την επίταξη ιδιωτών γιατρών την κάνατε στο και πέντε» σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός κατηγορώντας ωστόσο την κυβέρνηση ότι απέναντι στους ιδιώτες κλινικάρχες έχει συμφωνήσει να μην μπουν ενεργά στην κρίση.

«Δεν κάνουμε επίταξη φωνάζετε, κάνουμε επίταξη δομών και υπηρεσιών πάλι φωνάζετε, αποφασίστε ποια τακτική θα ακολουθήσετε» ανταπάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, υποστηρίζοντας ότι όλα τα όπλα σήμερα βρίσκονται στο τραπέζι στην κορύφωση της πανδημίας, προκειμένου να την νικήσουμε.

«Ο ιδιωτικός τομέας θα πάρει covid περιστατικά» είπε ο υπουργός υγείας, προσθέτοντας ότι το 50 τοις εκατό μιας ημέρας στην εφημερία ενός δημόσιου νοσοκομείου είναι περιστατικά non covid.

Για αποσπασματικά μέτρα έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς, κατηγορώντας την κυβέρνηση για επικοινωνιακό πυροτέχνημα με τα self test.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.