Κοιμάστε με ανοιχτή τηλεόραση; Ο λόγος που πρέπει να το σταματήσετε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ύπνος μπροστά στην τηλεόραση είναι κάτι που το συνηθίζουμε οι περισσότεροι. Μετά από μια κουραστική μέρα ο ύπνος στον καναπέ μπροστά στη τηλεόραση μπορεί να μοιάζει χαλαρωτικός.

Ακόμα πολλοί επιλέγουν να ανοίγουν την τηλεόραση για να κοιμηθούν καθώς το έχουν συνηθίσει τόσο πολύ που δεν μπορούν να χαλαρώσουν με άλλο τρόπο.

Κι όμως κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, κάτι αρνητικό γίνεται στον οργανισμό σου. Κι αυτό γιατί έρευνες έχουν δείξει ότι αυτή η συνήθεια επιδρά αρνητικά στη διάθεσή σου κι ας μην το καταλαβαίνεις. Πού οφείλεται αυτό; Στο φως που εκπέμπει η τηλεόραση. Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αυτό μπορεί να έχει μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχολογία σου.

Ο άνθρωπος είναι γεννημένος για να κοιμάται στο σκοτάδι. Κάθε φορά που ανατέλλει ο ήλιος, οι υποδοχείς φωτός στον αμφιβληστροειδή στο πίσω μέρος του ματιού, μας λένε να ξυπνήσουμε αναστέλλοντας την απελευθέρωση της μελατονίνης, της ορμόνης που μας κάνει να κοιμόμαστε.

Αυτό σημαίνει ότι όταν κοιμάσαι μπροστά από μια φωτεινή οθόνη τηλεόρασης έχεις πολλές πιθανότητες να αποτρέψεις τον εαυτό σου απ’ το να κοιμηθεί βαθιά. Την επόμενη φορά ξανασκέψου το.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.