Κίμιχ: “Αργήσαμε δέκα χρόνια να μποϊκοτάρουμε το Μουντιάλ”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η εκμετάλλευση των εργατών για τη δημιουργία των γηπέδων που θα διεξαχθεί το Μουντιάλ του 2022, καθώς σύμφωνα με δημοσίευμα του αγγλικού “Guardian” ανέφερε ότι 6.500 εργάτες έχασαν τη ζωή τους, κάτι που κινητοποίησε πολλές ομάδες στο να το μποϊκοτάρουν (το Παγκόσμιο Κύπελλο), θίγοντας το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πολλές ομάδες κινητοποιήθηκαν, μεταξύ των οποίων η εθνική ομάδα του Κίμιχ (Γερμανία) και η Νορβηγία, με τον Τζόσουα Κίμιχ να τονίζει ωστόσο ότι το μποϊκοτάρισμα έπρεπε να ξεκινήσει πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα 10 χρόνια πριν.

Ο Γερμανός μπακ ανέφερε λίγο πριν την αναμέτρηση με την Ρουμανία τα εξής: “Πιστεύω ότι αργήσαμε 10 χρόνια να μποϊκοτάρουμε το Μουντιάλ. Δεν έπρεπε να συμβεί τώρα, αλλά μερικά χρόνια πριν. Κάποιος έπρεπε να σκεφτεί για να το μποϊκοτάρει τότε”.

Ο ακραίος αμυντικός της Μπάγερν μίλησε και για την ευθύνη που έχουν οι ποδοσφαιριστές να αναδεικνύουν τέτοια θέματα: “Τώρα πρέπει να πάρουμε την ευκαιρία, να χρησιμοποιήσουμε τη δημοσιότητά μας και να αναδείξουμε τέτοια προβλήματα. Αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με εμάς τους ποδοσφαιριστές, καθώς πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.