Κικίλιας: Το Θριάσιο μετατρέπεται σε νοσοκομείο Covid

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την μετατροπή του Θριάσιου νοσοκομείου σε νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά κορονοϊού αλλά και το άνοιγμα 51 νέων ΜΕΘ συνολικά στα νοσοκομεία της Αττικής ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της απογευματινής ενημέρωσης για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Αναλυτικά ανακοινώθηκε:

μετατροπή του Θριασίου σε νοσοκομείο Covid, ώστε την Τετάρτη, 7 Απριλίου, να διαθέτει 130 απλές κλίνες και 33 ΜΕΘ Covid. Όλα τα non covid περιστατικά που εξυπηρετούνταν από το Θριάσιο θα κατευθυνθούν σε ιδιωτικές κλινικές.
Η εφημερία στις 7 Απριλίου θα γίνει μαζί με το Ασκληπιείο της Βούλας και θα στηριχθεί επίσης από τον ιδιωτικό τομέα.
Λόγω των αναγκών, με τη χρήση καρδιολογικών κλινικών αρνητικής πίεσης και χειρουργείων δημιουργούνται 51 καινούριες ΜΕΘ στην Αττική για την προσωρινή έκτακτη και πολύ επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.
«Το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα κάνουν ότι απαιτείται για να ενισχύσουν τη δύναμη του ΕΣΥ με όλους τους δυνατούς τρόπους», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ σημείωσε πως υπάρχει ανησυχία για τα αυξημένα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, συστήνοντας, όμως, προσοχή στους πολίτες για ό,τι κάνουν τις επόμενες δύο εβδομάδες. Παράλληλα υπογράμμισε πως οι μεταλλάξεις κορονοϊού είναι περισσότερο επικίνδυνες και πιο μεταδοτικές.

 

 

 

 

 

ethnos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.