Γκάλοπ: Λιανεμπόριο και σχολεία θέλει ανοικτά ο κόσμος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Να ανοίξει το λιανεμπόριο και τα σχολεία θέλει ο κόσμος που πήρε μέρος στη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ, ωστόσο δεν υπάρχει ξεκάθαρη προτίμηση για το αν θα πρέπει να γίνει άρση του lockdown ή να υπάρξει μια μικρή παράταση. Στην πανελλαδική έρευνα της Pulse που έγινε μέσω τηλεφώνου σε δείγμα 1.306 ανθρώπων έχουμε:

– Το 42% εκτιμά ότι πρώτα πρέπει να ανοίξει το λιανεμπόριο, το 30% επιθυμεί να ανοίξουν αρχικά τα σχολεία και το 14% να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

– Διχασμένος εμφανίζεται ο κόσμος αναφορικά με την άρση του lockdown. Το 35% επιθυμεί άμεση χαλάρωση και το 34% μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων. Επίσης, ένα 17% είναι υπέρ της παράτασης των περιορισμών για όσο χρειαστεί.

– Όσον αφορά τώρα την επιθυμία για εμβολιασμό, το 82% απάντησε ότι θα κάνει το εμβόλιο (61% σίγουρα ναι, 21% μάλλον ναι), ενώ οι αρνητικές απαντήσεις είναι μόλις 16% (8% μάλλον όχι, 8% σίγουρα όχι).

– Όσον αφορά τώρα την πρόθεση ψήφου, προβάδισμα 12 μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία με 37% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 25%. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ 25 με 3%. Το 7,5% δήλωσαν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, ενώ το 10,5% είναι αναποφάσιστοι

– Στο ερώτημα “ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό;”, το 43% απάντησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, 27% τον Αλέξη Τσίπρα και άλλο ένα 27% απάντησαν “κανέναν από τους δύο”.

– Σχετικά με την διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση, το 47% την αποτιμά θετικά (22% σίγουρα θετικά, 25% μάλλον θετικά), ενώ επίσης το 47% την αποτιμά αρνητικά (15% μάλλον αρνητικά, 32% σίγουρα αρνητικά).

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.