ΕΣΥ: Πάνω από 900 εισαγωγές σε 48 ώρες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δύσκολο ήταν το 48ωρο που πέρασε για τα νοσοκομεία όλης της χώρας, καθώς η πίεση που υφίστανται από τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό είναι αδιάκοπη. Συνολικά, μόνο το Σαββατοκύριακο του Καρναβαλιού στο ΕΣΥ καταγράφηκαν 937 εισαγωγές, σε όλη την επικράτεια.

Την “πρωτιά” κατέχουν τα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς χθες και προχθές καταγραφηκαν 520 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Στα νοσοκομεία της Αττικής οι ασθενείς με λοίμωξη covid-19 έχουν πλέον ξεπεράσει τους 2.220, με τους 342 να νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Άλλοι 738 νοσηλεύονται στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Μακεδονίας και της Θράκης, με την πίεση να είναι πιο μεγάλη σε αυτά της Θεσσαλονίκης.

Σε ο,τι αφορά τις εισαγωγές στην Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, τα αρνητικά πρωτεία στις εισαγωγές ασθενών με covid-19 κρατά σταθερά η Αχαΐα. Συνολικά στα νοσοκομεία της 5ης και 6ης Υγειονομικης περιφέρειας νοσηλεύονται 824 ασθενείς.

Τέλος, συνεχής αλλά ήπια αύξηση καταγράφεται και στις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία της Κρήτης, όπου οι νοσηλευόμενοι έχουν φτάσει τους 120.

Οι διασωληνωμένοι χθες ανήλθαν σε 564, συνεχίζοντας τη σταθερά ανοδική πορεία τους. Οι νοσηλευόμενοι λόγω κορωνοϊού έχουν φτάσει τους 4.326, με τους 1.001 να βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, Αυξημένης Φροντίδας, Ειδικών Λοιμώξεων, θαλάμους αρνητικής πίεσης.

Ήδη το 72% των ΜΕΘ covid στην Επικράτεια είναι κατειλημμένο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Αττική το αντίστοιχο ποσοστό είναι 94%.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.