Έκαναν αεροβάπτισμα στον μικρό Ζαχαρία που έπεσε στο βαρέλι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Βασανιστικά κυλούν τα λεπτά για την οικογένεια και τους φίλους του 2,5 ετών αγοριού που εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή στην Μονάδα Παίδων του Πενεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Καθώς συμπληρώνεται ένα 24ωρο από την “βουτιά” του μικρού στο βαρέλι με το ασβεστόνερο, οι ελπίδες παραμένουν ότι θα υπάρξει και συνέχεια στο πρώτο θαύμα που έγινε με την ανάταξή του μετά από σχεδόν δυο ώρες, χάρη και στην υπεράνθρωπη προσπάθεια που έγινε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας σύμφωνα με το CretaLive.

Συγγενείς και φίλοι έχουν σπεύσει στο πλευρό της οικογένειας, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα που είναι σε ισχύ στο νοσοκομείο λόγω κορονοϊού, για να συμπαρασταθούν. Η ιστορία του Ζαχαρία έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, κι ένα “μακάρι” πλανάται στην ατμόσφαιρα.

Συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των γιατρών που “πάλεψαν” με νύχια και με δόντια μέχρι το δίχρονο αγόρι να δώσει σημάδια ζωής. “Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν”, είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δρακωνάκης, Γενικός γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα.

 

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Σύμφωνα πάντως με το ιατρικό ανακοινωθέν, που δημοσιεύει το kriti360.gr “παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή”.

Αναφέρεται επίσης ότι οι γονείς έχουν ενημερωθεί για “την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση”.

 

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.