Εγκαίνια Εθνικής Πινακοθήκης: Θερμή υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στους επίσημους προσκεκλημένους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θερμή υποδοχή επεφύλαξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη στους υψηλούς προσκεκλημένους στο νέο συγκρότημα της Εθνικής Πινακοθήκης, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών της επετείου των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση.

Ο πρωθυπουργός, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα απηύθυναν σύντομες ομιλίες στους υψηλούς προσκεκλημένους, οι οποίοι αποτελούν τους πρώτους επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πλήρως ανακαινισμένη και εκσυγχρονισμένη Εθνική Πινακοθήκη.

Με μεγάλη υπερηφάνεια και συγκίνηση σας καλωσορίζω στην Αθήνα στα εγκαίνια ενός κοσμήματος της πρωτεύουσας αλλά και ολόκληρης της χώρας, ένα εμβληματικό πολιτιστικό τοπόσημο που συναντά ένα ανεπανάληπτο ιστορικό ορόσημο, κτήμα όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και των ξένων φίλων μας που συμμετέχουν στην Εθνική μας επέτειο, τόνισε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους προσκεκλημένους.

Οι απλοί άνθρωποι έκτισαν τη σύγχρονη Ελλάδα. Με κόπο, δάκρυα, ιδρώτα, και συχνά αίμα, αλλά πάντοτε με ελπίδα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

Είναι μεγάλη μου χαρά η πινακοθήκη να ανοίγει μια ημέρα πριν από την επέτειο για τα 200 χρόνια της Επανάστασης, πρόσθεσε.

Η εθνική πινακοθήκη αποτελεί ένα θησαυροφυλάκιο 20.000 έργων, σημείωσε λέγοντας πως η χώρα δέχεται σήμερα ένα ανεκτίμητο δώρο.

Η ιστορία μας θέλει σταθερούς συμπολεμιστές στις μεγάλες μάχες της ανθρωπότητας, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η Εθνική Πινακοθήκη μπορεί να θεωρηθεί ένα μουσείο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, σημείωσε από την πλευρά της η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα.

Για να τιμήσουν τα 200 χρόνια από την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης, στην πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη για διήμερη επίσκεψη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άντρη Αναστασιάδη, ο πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης, ο πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο πρέσβης της Γαλλικής Δημοκρατίας Πάτρικ Μεζοναβ, η πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη με τον σύζυγό της κ. Θεόδωρο Αγγελόπουλο και ο πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου Ζαν-Λουκ Μαρτίνεζ.

Στην εκδήλωση παρευρίσκονται η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συνοδευόμενη από τον κ. Παύλο Κοτσώνη, ενώ από την πλευρά του Υπουργείο Πολιτισμού είναι επίσης παρόντες ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου.

 

 

 

 

cnn.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.