«Δημοκρατία ανάπηρη σου τάζουν»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Ένα υπέροχο και συνάμα άκρως εύστοχο κείμενο ανήρτησε στο fb η γνωστή Πατρινή φιλόλογος, θεατρολόγος και συγγραφέας Χριστίνα Κόκκοτα, για τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης και τον απόηχό τους:
“ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΠΗΡΗ ΣΟΥ ΤΑΖΟΥΝ”…
Άφωνοι και ενεοί παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες να διαχέεται και να κλιμακώνεται η αστυνομική βία, με το πρόσχημα της τήρησης των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας.
Παράλληλα βλέπουμε την προσπάθεια oρισμένων “διανοουμένων” influencers του Διαδικτύου- επικίνδυνα επιδραστικών περισσότερο από εκείνους του life-style, καθώς στόχος είναι το μυαλό των ακολούθων τους – να εξισώσουν τη συσσωρευμένη κόπωση, την αγανάκτηση, το θυμό των πολιτών για τη θεόκλειστη ζωή τους με τη βούληση του κράτους να περιφρουρήσει τη δημόσια υγεία δια παντός μέσου, διαβλέποντας πίσω και από την πιο ήρεμη αντίδρασή τους ( να καθήσουν στο παγκάκι της πλατείας της γειτονιάς τους λ.χ) την εξυπηρέτηση αντιπολιτευτικής ατζέντας.
Σε συμπόρευση και τα “δήθεν” αντικειμενικά ΜΜΕ, τα οποία ναι μεν προβάλλουν την ασύδοτη κρατική καταστολή, παράλληλα όμως αποκαλύπτουν τη δήθεν παραβατική πολιτική δράση των “απειθούντων” πολιτών κατά το παρελθόν και την προκλητική συμπεριφορά τους απέναντι στα όργανα της τάξης.
Η εικόνα θλιβερή. Η επίθεση κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος φανερή. Η βία είναι καταδικαστέα, οποιαδήποτε κι αν είναι η πηγή της. Δεν υπάρχει χώρος για επιλεκτική αποτίμηση. Ας μη εθελοτυφλούν μερικοί, στο βωμό των σκοπιμοτήτων. Επιτέλους ας πάψουμε να βλέπουμε, πίσω από κάθε αυθόρμητη κίνηση, πολιτική υποκίνηση. Επιτέλους ας διαχωρίσουμε την περιφρούρηση της τάξης από την κατάχρηση εξουσίας, μη συναινώντας με τη στάση μας σε μια ολοένα και περισσότερο ελλειματική και ανάπηρη δημοκρατία.
Αλλοίμονο παρεξηγημένε ποιητή Μιχάλη Κατσαρέ, πόσο προφητικός αποκαλύπτεσαι!! (“Ελευθερία ανάπηρη, σου τάζουν”/ “Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον μας έχει πολλή ξηρασία”…)
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.