Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σταματά την απεργία πείνας – Η δήλωσή του μέσα από το νοσοκομείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την δήλωση του Δημήτρη Κουφοντίνα μέσα από το νοσοκομείο σε τηλεφωνική επικοινωνία, έδωσε στην δημοσιότητα η δικηγόρος του Ιωάννα Κούρτοβικ.

Ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη είναι σε απεργία πείνας, με την κατάσταση της υγείας να χαρακτηρίζεται κρίσιμη, από τους γιατρούς του, ενώ νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Κουφοντίνας βρισκόταν επί 64 ημέρες σε απεργία πείνας, ζητώντας να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, αίτημα που απερρίφθη από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Αναλυτικά η δήλωσή του Δημήτρη Κουφοντίνα:

«Η Αλληλεγγύη  είναι η ζωτική συνθήκη που μας ενώνει στους αγώνες. 

Ευχαριστώ τους φίλους και συντρόφους που  στάθηκαν αλληλέγγυοι . Ευχαριστώ όλους  τους προοδευτικούς ανθρώπους για την συμπαράστασή τους, που δεν ήταν συμπαράσταση σε ένα πρόσωπο, αλλά σε μια στιγμή αγώνα, απέναντι σε μια απάνθρωπη εξουσία.

Αλληλεγγύη και συμπαράσταση που  δείξανε  ότι  υπάρχουν  ζωντανές κοινωνικές δυνάμεις  που αντιστέκονται  στην αυθαιρεσία, τη βία και τον αυταρχισμό. Κι αυτό αποτελεί μια νέα ελπίδα.

Η  οικογένεια που κυβερνά  απόδειξε πόσο αδίστακτη είναι στον εξευτελισμό των νόμων και του Συντάγματος,  στην διαχείριση της δικαιοσύνης. Τους τα χαρίζω.

 Τους κρίνει  ο κόσμος που κατεβαίνει στους δρόμους.  Αυτό που γίνεται εκεί έξω  είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό για το οποίο ξεκίνησε.

Μπροστά στη δύναμη αυτών των αγώνων,  δηλώνω απ’ τη μεριά μου ότι με την καρδιά και το μυαλό είμαι κι εγώ εκεί, ανάμεσά σας.»

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.