Βραζιλία: Πάνω από 224.000 οι νεκροί από επιπλοκές της COVID-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν ακόμη 27.756 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 559 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 224.504 νεκρούς επί συνόλου 9.204.731 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Η πολιτεία Σάο Πάολο, η πολυπληθέστερη της χώρας, είναι αυτή που πλήττεται περισσότερο και θεωρητικά τελεί σε κατάσταση συναγερμού, αλλά το Σαββατοκύριακο μεγάλα πλήθη πήγαν στις παραλίες αψηφώντας τα περιοριστικά μέτρα.

Τον Ιανουάριο, η πολιτεία κατέγραψε 6.237 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 310.727 μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό, με τον απολογισμό μόνο σε αυτή να φθάνει τους 53.034 θανάτους επί συνόλου 1,77 εκατ. κρουσμάτων μέχρι εδώ.

Στην πολιτεία Αμαζόνας, όπου τον περασμένο μήνα εντοπίστηκε παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού που θεωρείται ακόμη πιο μολυσματικό, το σύστημα υγείας αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα, με ελλείψεις ιατρικού οξυγόνου στα νοσοκομεία, ειδικά στην πρωτεύουσά της, τη Μανάους. Οι πολιτειακές αρχές έχουν επιβάλει απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας μεταξύ άλλων μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης του ιού.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.