Βίντεο: Τριπλή μεταμόσχευση προσώπου σε 22χρονο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε μία τεράστια επιτυχία έφτασε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο NYU της Νέας Υόρκης, που κατάφερε να πραγματοποιήσει τριπλή μεταμόσχευση προσώπου και άνω άκρων σε έναν 22χρονο.

Αρκετές προσπάθειες για μεταμοσχεύσεις προσώπου και χεριών έχουν γίνει στο παρελθόν, όμως μόλις δύο στέφθηκαν με επιτυχία. Η πρώτη αφορά έναν άνδρα από το Κρετέιγ στη Γαλλία, που υποβλήθηκε σε τριπλή μεταμόσχευση τον Απρίλιο του 2009 αλλά πέθανε δύο μήνες αργότερα από επιπλοκές.

Η δεύτερη που είχε τεράστια επιτυχία αφορά τον Τζο Ντιμίο, έναν 22χρονο από το Νιου Τζέρσι που χειρουργήθηκε στις 12 Αυγούστου και μέχρι σήμερα δεν έχει παρουσιάσει επιπλοκές. Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του και μάλιστα συμμετείχε σήμερα στη συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε το νοσοκομείο.

Ο Ντιμίο τραυματίστηκε πολύ σοβαρά τον Ιούλιο του 2018, όταν αποκοιμήθηκε στο τιμόνι. Το αυτοκίνητό του τυλίχθηκε στις φλόγες και εκείνος υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού στο 80% του σώματός του, χάνοντας μεταξύ άλλων τα χείλη και τα βλέφαρά του. Υποβλήθηκε σε περίπου 20 χειρουργικές επεμβάσεις και οι γιατροί αναγκάστηκαν να του ακρωτηριάσουν πολλά δάχτυλα.

Όμως, ακόμη και μετά από όλα αυτά τα χειρουργεία, η μοναδική ελπίδα που είχε για να ανακτήσει κάποια ποιότητα ζωής ήταν η μεταμόσχευση προσώπου και χεριών, εξήγησε ο Δρ Εντουάρντο Ροντρίγκες, ο επικεφαλής του εγχειρήματος.

Με τη βοήθεια μιας τοπικής οργάνωσης, της Gift of Life, βρέθηκε ένας συμβατός δότης. Για να ολοκληρωθεί η επέμβαση χρειάστηκε να συντονιστούν έξι διαφορετικές ομάδες χειρουργών και συνολικά 100 γιατροί και νοσηλευτές.

Ο 22χρονος νοσηλεύτηκε για πολλούς μήνες αλλά πλέον έχει πάρει εξιτήριο και μπορεί ήδη να κινεί τα χέρια του, κάνοντας απλές καθημερινές πράξεις.

Η επέμβαση «μου έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου», εξήγησε ο νεαρός. «Ανυπομονώ να επιστρέψω στη δουλειά», πρόσθεσε

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.