Βάρδα: 16 τα κρούσματα κορωνοϊού στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στα όρια λήψης έκτακτων μέτρων βρίσκεται ο δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης και σήμερα θα γίνει γνωστό αν θα ληφθούν δεδομένου ότι η διασπορά του κορωνοϊού έχει λάβει διαστάσεις στην περιοχή της Βουπρασίας.

Ανέβηκε ο αριθμός των κρουσμάτων στη Μονάδα Φιλοξενίας Ηλικιωμένων στη Βάρδα. Μετά τα πρώτα κρούσματα που εντοπίστηκαν σε προσωπικό και φιλοξενούμενους, ο αριθμός ανέβηκε στα 16 με ένα ακόμα υπό εξέταση.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του ilialive, στα τρία άτομα του προσωπικού που βρέθηκαν θετικά, υπήρξαν ακόμα έξι κρούσματα και ένα ακόμα απροσδιόριστο που θα ελεγχθεί ξανά. Όλοι βρίσκονται σε καραντίνα.

Σε ότι αφορά τους φιλοξενούμενους υπάρχουν δύο άτομα που νοσηλεύονται στο Γ.Ν. Πύργου, ένα στο Γ.Ν. Πατρών “Άγιος Ανδρέας” και τέσσερα ασυμπτωματικά που επέστρεψαν και παραμένουν σε καραντίνα στη μονάδα φιλοξενίας.

Η κατάσταση δείχνει ελεγχόμενη και παρακολουθείται στενά από τους αρμόδιους.

Επίσης χθες σύμφωνα με το patrisnews μπροστά από το Δημαρχείο της Βάρδας, πραγματοποιηθήκαν 204 rapid tests, εκ των οποίων τα θετικά ήταν 4. Από αυτά τα 4 κρούσματα, τα 2 είχαν ήδη υποβληθεί σε  rapid test τις προηγούμενες ημέρες και είχαν βγει θετικά, ενώ το ένα είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Κρούσματα στο ΓΕΛ Βάρδας
Στο ΓΕΛ Βάρδας εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού. Συγκεκριμένα βρέθηκε ένας μαθητής θετικός που πήγαινε στο Λύκειο μέχρι προχθές και από σήμερα κλείνουν δύο τμήματα του ΓΕΛ, με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Επίσης υπάρχουν ακόμη τρεις μαθητές θετικοί πού όμως δεν πήγαιναν στο Λύκειο τις τελευταίες μέρες καθώς ήταν καραντίνα αφού εφτά άτομα από το οικογενειακό τους περιβάλλον είναι θετικά.

Αρνητικά σε Μουσικό και Μπόρσι
Αρνητικά ήταν όλα τα rapid test που διενεργήθηκαν προχθες στο Μουσικό Σχολείο Ηλείας στο Βαρθολομιό και στην κοινότητα Μπορσίου του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης. Στο Μουσικό Σχολείο  εξετάστηκαν  από κλιμάκια του ΕΟΔΥ εθελοντικά 25  μαθητές άνω των 16 ετών  και όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά. Επίσης με πρωτοβουλία του προέδρου Μπορσίου κ. Χρήστου Παναγόπουλου, διενεργήθηκαν προχθες από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ 60 τεστ σε κατοίκους του χωριού καθώς και στις δύο δασκάλες και όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.   Παρόντες στη διαδικασία ο αντιδήμαρχος Διονύσης Κεκάτος και ο πρόεδρος της Αετοράχης Δάφνης Τάσος Αντωνακόπουλος. Να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος Χρήστος Παναγόπουλος έκανε τεστ για 5η φορά.

Ο ΕΟΔΥ κάνει ελέγχους
Στο μεταξύ με πρωτοβουλία της 6ης ΥΠΕ και του Συντονιστή του ΕΟΔΥ για την Αχαΐα  και Ηλεία, σήμερα  Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι  με κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο Κυλλήνης και   στην πλατεία Ανδραβίδας  για το κοινό.

Επίσης, θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στα εργοστάσια συσκευασίας τροφίμων Geofruit Hellas  και AGROFRUIT, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα παραβρίσκεται στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Αινείας ΙΚΕ για τον ίδιο λόγο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.