Με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής τιμάται σήμερα ο πατρινός εφοπλιστής Ιάκωβος Τσούνης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παρασημοφορήσει σήμερα στις 12:00 με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής τον 97χρονο πατρινό εφοπλιστή , βετεράνο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, Ιάκωβο Τσούνη, για την προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Ο Ιάκωβος Τσούνης έχει δωρίσει στον Ελληνικό Στρατό όλη του την περιουσία, ενώ η συνεισφορά του στην ‘Αμυνα και τις υποδομές της ανέρχεται στα 23 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έχουν διατεθεί κυρίως για ανακαινίσεις πτερύγων και κλινικών σε στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας. Παράλληλα, ο κ. Τσούνης έχει προχωρήσει στη δωρεά 60 αποβατικών πλοίων στις Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ έχει διαθέσει όλη του την ακίνητη και κινητή περιουσία στο στράτευμα.

Ο Ιάκωβος Τσούνης Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1924. Σε ηλικία 16 χρόνων πλαστογράφησε την ταυτότητά του, κατετάγη στον ελληνικό στρατό και πολέµησε στην Αλβανία.
Κατά τη διάρκεια της γερµανικής κατοχής βγήκε στην αντίσταση, συνελήφθη, φυλακίσθηκε και κατόρθωσε να δραπετεύσει. Το 1966
εισήλθε στη ναυτιλία, απέκτησε 13 εµπορικά πλοία και έφτιαξε µεγάλη περιουσία. Η πατρίδα τον τίµησε αρχικά επί υπουργίας Πάνου
Καµµένου και πρόσφατα από την πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Πέραν των ευεργεσιών του, δηµιουργήµατά του είναι δυο µουσεία, ένα στου Παπάγου κι ένα στο Αίγιο.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.