Σπύρος Μυλωνάς: “Κλείστε τα σχολεία και στη δυτική Αχαΐα” – Επιστολή Δημάρχου στον Νίκο Χαρδαλιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία του Δήμου, η μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία με μέσα μαζικής μεταφοράς και ο μεγάλος αριθμός των εκπαιδευτικών που ζουν στην Πάτρα και πηγαινοέρχονται καθημερινά στα σχολεία του Δήμου όπου και υπηρετούν, οδήγησε το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Σπύρο Μυλωνά σε μια έκτακτη επιλογή.

Με επιστολή του προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζητάει να εξεταστεί η δυνατότητα αναστολής στη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου μέχρις ότου τεθεί υπό έλεγχο η διασπορά του κορονοϊού.

Η επιστολή Μυλωνά προς Χαρδαλιά έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα όρια του Δήμου Δυτικής Αχαΐας εντοπίζονται συνεχώς ολοένα και περισσότερα θετικά κρούσματα covid-19. Ιδιαίτερα στο χώρο της εκπαίδευσης η κατάσταση εμφανίζεται κρίσιμη με τάξεις και σχολεία που έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων αλλά και με καταλήψεις σχολείων με αίτημα το κλείσιμό τους λόγω ανησυχίας μετάδοσης του κορονοϊού.

Θα πρέπει κύριε Υπουργέ να ληφθούν υπ’ όψιν δύο πρόσθετα δεδομένα:

Ένας μεγάλος αριθμός μαθητών στο Δήμο μας μετακινούνται καθημερινά από και προς τα σχολεία τους ομαδικά και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ.
Ένας μεγάλος αριθμός εκπαιδευτικών σε σχολεία του Δήμου μας κατοικούν στο γειτονικό Δήμο Πατρέων, που βρίσκεται ήδη σε καθεστώς αυξημένης επιτήρησης, και πηγαινοέρχονται καθημερινά στα σχολεία που υπηρετούν. Η κατάσταση αυτή εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους μετάδοσης του ιού.

Για όλους αυτούς τους λόγους, κύριε Υπουργέ, σας ζητώ να εξετάσετε τη δυνατότητα να ανασταλεί η λειτουργία στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας μέχρις ότου τεθεί υπό έλεγχο η μετάδοση της νόσου».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.