ΠΟΕΔΗΝ: Να εμβολιαστούν και οι άνω των 65 ετών στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα, ο εμβολιασμός για τις ηλικίες 60-64 ετών με το εμβόλιο της ΑstraZeneca σε πολλα απομακρυσμένα κέντρα υγείας σε αγροτικές περιοχές, με τη διαδικασία να κυλά ομαλά και χωρίς προβλήματα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Ωστόσο, ο ίδιος υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα εμβολιασμού και σε κατοίκους άνω των 65 ετών, ζήτημα το οποίο οι πολίτες των αγροτικών περιοχών θέτουν προς επίλυση.

Ο κ. Γιαννάκος εξηγεί ότι πολλά ηλικιωμένα άτομα δεν έκλεισαν ραντεβού να εμβολιασθούν μέχρι τώρα λόγω απόστασης και αδυναμία μετακίνησης. Περίμεναν τη λειτουργία των εμβολιαστικών κέντρων της περιοχής.

«Τώρα διαπιστώνουν ότι πάλι αποκλείονται αφού το εμβόλιο που διατίθεται στα εν λόγω εμβολιαστικά κέντρα είναι αδύνατον να χορηγηθεί σε άτομα άνω των 65 ετών» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να λυθεί το ζήτημα».

Ως προς τη διαδικασία χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca, ο ίδιος αναφέρει πως η συντήρηση του εν λόγω εμβολίου δεν απαιτεί ειδικές συνθήκες ως εκ τούτω δύσκολα θα χαθούν δόσεις από ακυρώσεις ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι η χορήγηση του εμβολίου της Astra Zeneca έχει εγκριθεί από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμων για τις ηλικίες έως 64 ετών, δεδομένου ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία μελετών.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.