Το «Persuasion» της Τζέιν Όστεν θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το τελευταίο, ολοκληρωμένο μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν, «Persuasion» (Πειθώ) στο παρελθόν έχει διασκευαστεί για τηλεταινίες και θεατρικά έργα στη Βρετανία.

Τώρα θα μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη υπό την επίβλεψη της Searchlight Pictures.

Το μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1817, έξι μήνες μετά τον θάνατό της Αγγλίδας μυθιστοριογράφου. Ήταν το τελευταίο μυθιστόρημά της που ολοκληρώθηκε πλήρως και, κατά συνέπεια, το πιο ώριμο έργο της.

Το βιβλίο επικεντρώνεται σε δύο χαρακτήρες: την Άννα Έλιοτ, μια 27χρονη, ανύπαντρη Αγγλίδα και τον πλοίαρχο του βρετανικού πολεμικού ναυτικού, Φρέντερικ Γουέντγουορθ , πρώην αρραβωνιαστικό της. Η ιστορία ξεκινά με την επανασύνδεση του ζευγαριού μετά από επτά χρόνια, όταν οι Έλιοτ νοικιάζουν το σπίτι τους στην αδελφή του πλοίαρχου και στον σύζυγό της.

Το μυθιστόρημα περιστρέφεται γύρω από θέματα ωριμότητας, ανάπτυξης, συμφιλίωσης και δεύτερων ευκαιριών. Αν και  είναι ένα από τα συντομότερα έργα της Όστεν, δεν υστερεί σε κοινωνικά σχόλια και περίπλοκες διαπροσωπικές δυναμικές.

Η ηθοποιός Σάρα Σνουκ από την Αυστραλία θα εμφανιστεί στον πρωταγωνιστικό ρόλο ως Άννα Έλιοτ. Για τον ρόλο του Φρέντερικ Γουέντγουορθ επιλέχθηκε ο Τζόελ Φράι.

Η Μαχάλια Μπέλο θα σκηνοθετήσει την ταινία και η θεατρική συγγραφέας, Τζέσικα Σουέιλ θα διασκευάσει το μυθιστόρημα για τον κινηματογράφο.

Όσον αφορά την παραγωγή, η Άλισον Όουλ και η Ντέμπρα Χέιγουόρντ θα είναι υπεύθυνες μέσω της Monumental Pictures, ενώ η BBC Films συγχρηματοδοτεί την ταινία, τα γυρίσματα της οποίας δεν έχουν ακόμη αρχίσει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.