Πάτρα: Παράταση του αυστηρού lockdown για ακόμη δυο εβδομάδες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παράταση του αυστηρού lockdown για ακόμη δυο εβδομάδες στις κόκκινες περιοχές, όπως η Αχαϊα, εκτιμάται ότι θα εισηγηθεί  την κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών του συνεδριάζει σήμερα για να επανεκτιμήσει τα αποτελέσματα της καραντινας για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Η Ειδική Επιτροπή θα εξετάσει τα δεδομένα, περιμένοντας, ωστόσο, και την επόμενη εβδομάδα για να έχει μία πλήρη εικόνα σχετικά με την αποτελεσματικότητα του lockdown και κατά πόσο χρειάζεται να παραταθεί. Καθοριστικό ρόλο θα έχουν και τα στοιχεία που αφορούν στα μεταλλαγμένα κρούσματα του βρετανικού και νοτιοαφρικανικού στελέχους, στη χώρα μας.

Όλα δείχνουν ότι πάμε για παράταση του lockdown και στη Πάτρα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, η Πάτρα (και η Αχαΐα πιθανότατα) θα είναι μέσα στις περιοχές που θα συμπεριληφθούν στην παράταση των αυστηρών μέτρων, σε περίπτωση που τελικα όλα όσα ακούγονται για το σενάριο της 15ης Μαρτίου υλοποιηθεί.

Να ισχύσει, δηλαδή, ένα lockdown για δεκαπέντε μέρες ακόμα από αυτό που αρχικά έχει ανακοινωθεί. Ωστόσο, αν τα κρούσματα μέχρι τα τέλη του μήνα πέσουν αρκετά και καταγράφονται μέχρι 30 την ημέρα, είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει μια μικρή άρση κάποιων εκ των περιοριστικών μέτρων.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.