Πάτρα – Κορωνοϊός: Πόσοι νοσηλεύονται στα δύο νοσοκομεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εξαιτίας της πρωτοφανούς πίεσης στο ΕΣΥ οι περισσότεροι από τους ειδικούς ζητούν παράταση του lockdown μέχρι και την Καθαρά Δευτέρα στις 15 Μαρτίου.

Οι ειδικοί προβληματίζονται με την αυξημένη διασπορά του κορωνοϊού και ανησυχούν τόσο για τη βρετανική μετάλλαξη όσο και για την ενδοοικογενειακή διασπορά.

Από την άλλη, η διασπορά του ιού στα σπίτια συμβαίνει είτε επειδή κάποιος μεταφέρει τον κοροναϊό από την εργασία του, είτε από τις συγκεντρώσεις που συχνά-πυκνά λαμβάνουν χώρα σε σπίτια. Αυτό οι ειδικοί, για παράδειγμα, θέλουν να αποφύγουν την Τσικνοπέμπτη και την Καθαρά Δευτέρα.

Όπως άλλωστε χαρακτηριστικά ανέφερε χθες και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, εκτιμάται ότι πλέον στην χώρα υπάρχουν 12.000 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού.

Οι μονάδες ΜΕΘ επιβαρύνθηκαν εντός της τελευταίας εβδομάδας σε ποσοστό περίπου 12%, ελαφρώς υψηλότερο από ότι την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο αριθμός των νέων εισαγωγών ασθενών με κοροναϊό αυξήθηκε σημαντικά στο επίπεδο περίπου των 300 ανά ημέρα.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα αυξηθεί εκ νέου τόσο η πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όσο και οι ημερήσιοι θάνατοι λόγω κορωνοϊού.

Πίεση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Αυξανόμενη είναι η πίεση στα δυο μεγάλα νοσηλευτήρια της Πάτρας, καθώς με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εισαγωγές, τόσο σε κλινικές κορωνοϊού , όσο και σε ΜΕΘ.

Μέχρι χθες στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας υπήρχαν 53 νοσηλευόμενοι και στην ΜΕΘ 14 , ενώ υπήρχαν και τουλάχιστον 10 διασωληνωμένοι.

Ενώ στο νοσοκομείο “Αγ. Ανδρέας” οι ασθενείς από κορωνοϊό είχαν φθάσει τους 49 και στην ΜΕΘ ήταν 6 άτομα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.