Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η νέα Καρδιοχειρουργική Κλινική στο ΠΠΝΠ από τον Βασίλη Κικίλια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Στην Πάτρα βρέθηκε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας εγκαινιάζοντας τη νέα Καρδιοχειρουργική Κλινική στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Αν και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης  αφού του ΠΓΝΠ είναι Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, και με ελάχιστους παρόντες λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, το γεγονός της επαναλειτουργίας της Κλινικής δεν παύει να είναι σημαντικό για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

Η λειτουργία της καρδιοχειρουργικής κλινικής αποτελούσε καθολικό αίτημα των φορέων της πόλης και η πολιτική πρωτοβουλία για την υλοποίησή του αποτελεί αν μη τι άλλο ανακούφιση για την Αχαΐα και τη Δυτική Ελλάδα.

Διευθυντής της Κλινικής θα είναι είναι ο Νίκος Χαροκόπος τον οποίο θα πλαισιώνει ομάδα επιστημόνων που αποτελείται από τη Μαρία Φιλιππάκη καρδιο- αναισθησιολόγο, τον Δημήτρη Στεφάνου καρδιοχειρουργό και την Έφη Ρούσκα καρδιολόγο με εξειδίκευση στην παρακολούθηση καρδιοχειρουργημένων ασθενών. Για τη στελέχωσή της αναμένεται κι άλλο προσωπικό στην κλινική ενώ όλα θα γίνουν βήμα- βήμα.

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.