Η Πάτρα αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο – Κύμα συλλυπητηρίων για τον πρόωρο θάνατό του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένα μεγάλο κύμα συλλυπητηρίων προς την οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους έχει ξεσπάσει από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου και ιδρυτή του thebest.gr Νάσου Νασόπουλου.

Ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Πάτρας και της Αχαΐας αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 57 ετών, δίνοντας μια γενναία αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Κώστας Πελετίδης: «Άνθρωπος με ήθος και σεμνότητα»

Μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του Δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου, ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για τον πρόωρο χαμό του Πατρινού Δημοσιογράφου, Νάσου Νασόπουλου.

Ο Νάσος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία αναδεικνύοντας, με την πένα του, ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής. 

Παράλληλα ασχολήθηκε με την πόλη και κατέγραψε την προσφορά του σε αυτή από θέσεις ευθύνης.

Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του σε πάρα πολλές περιπτώσεις και να διακρίνω σε αυτόν το ήθος, την σεμνότητα, την εργατικότητα, την κατάρτισή του που εκφράστηκαν και στην διαμόρφωση του φακέλου για την διεκδίκηση από την Πάτρα των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2019.

Υπήρξε μαχητής της ζωής μέχρι και την τελευταία στιγμή. Με την στήλη που διατηρούσε στο πόρταλ thebest.gr, και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έδωσε βήμα και στήριγμα στους συνανθρώπους μας που είναι ογκολογικοί ασθενείς.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Σία Αναγνωστοπούλου – Κώστας Μάρκου: «Έφυγε ένας αγωνιστής της δημοκρατίας»

Έφυγε σήμερα από κοντά μας ο Νάσος Νασόπουλος, ένας αριστερός διαχρονικός αγωνιστής της δημοκρατίας.

Ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με πάθος, εντιμότητα και γενναιοδωρία απέναντι στους συμπολίτες του, για τους οποίους θεωρούσε ότι είναι άξιοι έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης.

Αναβάθμισε με την  παρουσία του τη δημοσιογραφία και με το δικό του site thebest.gr, ξεπέρασε τα όρια της Αχαΐας και το καθιέρωσε ως μία έγκυρη, πανελλαδικής εμβέλειας ιστοσελίδα.

Για εμάς έφυγε ένας πολύ καλός φίλος, ένας σύντροφος και συνοδοιπόρος. Θα μας λείψει πολύ.

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους και βέβαια στα παιδιά του  Θάνο και Περικλή και την σύζυγό του Νεκταρία

Χαράλαμπος Μπονάνος: «Θα μας λείψει ο Νάσος»

«Έφυγε ένας άνθρωπος που είχε την συγκρότηση την πνευματική ,και το χάρισμα να περνάει τις σκέψεις του στο χαρτί η στο ηλεκτρονικό έντυπο», σημειώνει μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος.

«Με ορθή κρίση , δημιουργούσε με τον παρεμβατικό του λόγο ειδήσεις , άνοιγε ορίζοντες στην δημόσια ζωή. Κυρίως όμως έπαιρνε θέση για κάθε δημόσιο πρόβλημα χωρίς να το περιγράφει απλά για να το μεταφέρει. Δημιουργούσε προβληματισμούς , σκιαγραφούσε πρόσωπα , είχε την κριτική διάθεση με σκοπό να συγκεντρώσει σκέψεις , απόψεις για οποιοδήποτε τοπικό ζήτημα Δεν κρυβόταν πίσω από τετριμμένες φράσεις που απλά θα σερβίριζαν την επικαιρότητα. Το είχε και το παρουσίαζε την ικανότητα να ξεχωρίζει το κείμενο του ,και να τραβάει το μάτι του αναγνώστη ,για την επόμενη σκέψη , για θέσεις και όχι για νεκρές γραφές δίχως νόημα. Μας συνεδεε η αμοιβαία αναγνώριση ,της διαφορετικότητας αλλά και της έντιμης προσέγγισης των γεγονότων.
Θα μας λείψει ο Νασος , ο άνθρωπος με περιεχόμενο , ο πολίτης της θαρραλέας αποτύπωσης , της γνώμης του, της ξεχωριστής γραφής του , της αληθινής προσέγγισης των ειδήσεων
Έφυγε νωρίς αλλά με την πλήρη αποσκευή των αξιών της ζωής. Καλό ταξίδι φιλε»

Γρηγόρης Αλεξόπουλος: «Θα μας λείψεις φίλε»

«Αν και τις τελευταίες μέρες τα νέα δεν ήταν καλά, είμαι συγκλονισμένος στο άκουσμα της θλιβερής είδησης. Θα λείψεις από την οικογένειά σου Νάσο, από την ειδησεογραφία, και από την Πάτρα φίλε! Καλό σου ταξίδι και κουράγιο στους δικούς σου που έδωσαν τον τελευταίο αγώνα στο πλάι σου.», σημειώνει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων Γρηγόρης Αλεξόπουλος.

Απόστολος Κατσιφάρας: «Η απώλεια είναι μεγάλη»

«Χάσαμε έναν φίλο, έναν δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, έναν σύντροφο τον Νάσο Νασόπουλο.

Η απώλεια είναι μεγάλη . Ξεχώρισε στην δημοσιογραφία την πολιτική και συμβουλευτική. Πολυτάλαντος, ασυμβίβαστος και πρωτοπόρος.

Η πορεία του δημιουργική και ανατρεπτική σε όλους τους τομείς.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συνεργάτες του στο The Best.

Νάσο θα σε θυμόμαστε πάντα.»

Νίκος Παπαδημάτος: «Εμπνευστής αξιόλογων πρωτοβουλιών»

Την θλίψη του για τον θάνατο του Νάσου Νασόπουλου εκφράζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος.

«Με αφορμή την άσχημη είδηση για τον θάνατο ενός άξιου δημοσιογράφου και εμπνευστή αξιόλογων πρωτοβουλιών για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου και την συγκίνησή μου, καθώς επίσης και να μεταφέρω στην οικογένεια του εκλιπόντα και σε όλους τους συνεργάτες του, τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Εμπορικός Σύλλογος: «Καλό ταξίδι ακούραστε μαχητή»

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με θλίψη αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο.

Έναν πρωτοπόρο και δημιουργικό Πατρινό με μεγάλη προσφορά στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.

Έδωσε την άνιση μάχη απέναντι στο πρόβλημα υγείας του χωρίς ταμπού και μέχρι την τελευταία στιγμή μέσα από «το ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς» έδωσε μαθήματα θάρρους, αξιοπρέπειας και ελπίδας στους συμπάσχοντες συνανθρώπους του. Ένας ωραίος άνθρωπος που θα λείψει από τους φίλους, τους συνεργάτες και την πόλη μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι ακούραστε μαχητή.

Ανδρέας Μαζαράκης: «Σεβόσουν πάντα την αλήθεια»

«Όχι μόνο σεβάστηκε τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, ιδιαίτερα εκείνους που άπτονται της ηθικής,  αλλά και αγωνίστηκε για να τους «επιβάλλει». Επειδή είχαμε παράλληλη πορεία, οφείλω να καταθέσω ότι ήταν για μένα, ο πιο αξιοπρεπής «αντίπαλος» Με σεβάστηκε και τον σεβάστηκα. Σεβάστηκε πρωτίστως, την αλήθεια, την διασταύρωση της είδησης, τις αξίες που αφορούν την ηθική της δημοσιογραφίας. Καλό σου Ταξίδι Νασο Νασοπουλε.» σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαζαράκης.

ΠΕΑΚ Πάτρας: «Πάλεψε γενναία»

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Νάσου Νασόπουλου. Πάλεψε γενναία και αναμφίβολα ο θάνατός του αφήνει κενό στους οικείους του και στη δημοσιογραφία» υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΕΑΚ. Τα συλληπητήριά τους στην οικογένεια του εκφράζουν και τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚ Πάτρας

 

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: Αντίο φίλε

Με έναν κόμπο στο λαιμό αποχαιρετούμε  ένα Καλό Παιδί ! Ένα  ξεχωριστό και πολύτιμο πετράδι της  Πόλης μας .
Ο Νάσος (κ δεν το γράφω αυτό συμβατικά τη στιγμή τουαποχαιρετισμού)
υπήρξε μια μορφή, που γύρω της δημιουργήθηκαν ισχυροί προσωπικοί δεσμοί κ πολιτικές συνομιλίες.
Υπήρξε το παράδειγμα ενός «καθοδηγητή» όχι αφ’υψηλού αλλά δίπλα  με γενναιοδωρία !
Φίλε Νάσο άφησες ανεξίτηλο το αποτύπωμα σου και θα μείνεις για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας.
Αντιο φίλε  ,
ας είναι καλό το τελευταίο αυτό μεγάλο κ αλλιώτικο ταξίδι σου !
Σε  αποχαιρετώ και συμμετέχω στην θλίψη των δικών σου ανθρώπων.

Ώρα Πατρών: Για την απώλεια του Νάσου Νασόπουλου
Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος και τα μέλη της εξέδωσαν το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Νάσου Νασοπούλου:
Ο Νάσος έβαλε πλώρη για το μακρινό ταξίδι.
Ο Νάσος άφησε έντονα αποτύπωμα στα δρώμενα της πόλης που γεννήθηκε και αγάπησε.
Εκτός από ένας προοδευτικός, δημοκρατικός και αγωνιστής δημοσιογράφος ήταν ένας πατρινόλατρης, με έντονα σημάδια στα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα της πόλης.
Έδωσε τον αγώνα του με αξιοπρέπεια και περισσή υπομονή ενημερώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή.
Νάσο αφήνεις  ιδιαίτερο στίγμα και σπουδαία παρακαταθήκη.
Στη γυναίκα σου και στα παιδιά σου ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.