Πάτρα: 7 κρούσματα κορωνοϊού σε τρόφιμους και εργαζομένους στην “Κιβωτό της Αγάπης”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί το Ιδρυμα της Πάτρας «Κιβωτός της Αγάπης» καθώς βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό ένας εργαζόμενος και έξι τρόφιμοι. Τα επτά μέχρι χθες, Σάββατο, επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν απομονωθεί σε ειδικό χώρο, εφαρμόζοντας το σχέδιο ετοιμότητας του Ιδρύματος, όμως υπάρχει έντονη αγωνία για αύξηση των κρουσμάτων.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, χθες είχαν εντοπιστεί άλλα τέσσερα ύποπτα περιστατικά από τους ορόφους που φιλοξενούνται τα παιδιά και βρίσκονται σε ειδικό χώρο απομόνωσης. Η διοίκηση του Ιδρύματος μαζί με το επιστημονικό προσωπικό βρέθηκε άμεσα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Διεύθυνση Υγείας Αχαΐας, η οποία έδωσε κατευθύνσεις για την διαχείριση του ζητήματος.

Χθες, υποβλήθηκε σε rapid τεστ το σύνολο των εργαζομένων αλλά και των τροφίμων του Ιδρύματος προκειμένου να καταγραφεί το ιικό φορτίο και το μέγεθος της διασποράς του ιού.
Ωστόσο, η διοίκηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει άμεσα και στη διενέργεια μοριακών τεστ από ιδιωτικό εργαστήριο στο σύνολο των εργαζομένων και των τροφίμων για να «θωρακιστεί» το ίδρυμα και να ανακοπεί ένα ενδεχόμενο κύμα διασποράς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.