Πάρνηθα: Ολοκληρώθηκε η ανάσυρση του 42χρονου νεκρού ορειβάτη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το tweet της Πυροσβεστικής για τον άτυχο ορειβάτη

Ο ορειβάτης, ηλικίας 42 ετών, εντοπίστηκε νεκρός γύρω στις 05.00 το πρωί της Κυριακής από την Ορειβατική Ομάδα Έρευνας και Δάσωσης της ΕΜΑΚ, που τον αναζητούσε μετά από τηλεφώνημα των φίλων του στο «112». Οι πυροσβέστες τον πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι δεν είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσαν να τον ανασύρουν λόγω του πολύ δύσβατου σημείου.

Συνέχεια ενημέρωσης, ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του από το φαράγγι της Γκούρας στην Πάρνηθα. Ο ανωτέρω παρελήφθη από Ε/Π Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος που τον μετέφερε στην Ελευσίνα.

Ο 42χρονος ήταν μέλος ομάδας που είχε πάει στο φαράγγι της Γκούρας για canyoning (κατάβαση σε φαράγγι με νερό). Το φαράγγι της Γκούρας, αυτό το διάστημα, έχει πολύ νερό λόγω του χιονιού αλλά και των πηγών.

Από την πλευρά του, ο αρχηγό της ομάδας δεν μπορεί να καταλάβει τι έγινε και πως έπεσε στο κενό ο 42χρονος, αλλά μόλις συνέβη το γεγονός ειδοποίησαν αμέσως μέσω του 112, λόγω του ότι δεν έχουν σήμα τα κινητά στην περιοχή και στήθηκε άμεσα η επιχείρηση διάσωσης.

Για το τραγικό συμβάν διενεργείται προανάκριση από την αστυνομία, ενώ μετά την ανάσυρση της σορού θα γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν αν ο θάνατος προκλήθηκε από την πτώση ή από κάποια άλλη αιτία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.