Παράταση lockdown προανήγγειλε ο Κ. Μητσοτάκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έκκληση προς τους πολίτες απηυθυνε σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από το υπουργικό συμβούλιο. 

Την ώρα που η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας δείχνει να μην είναι καθόλου καλή, ο πρωθυπουργός καλεί τους πολίτες να μην χαλαρώσουν.

Κι αυτό γιατί τα νέα από το μέτωπο των κρουσμάτων αλλά και από την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία είναι ανησυχητική. Και για σήμερα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα θα κλείσουν κοντά στα χθεσινά. Υπενθυμίζεται ότι χθες Τρίτη 23/02 καταγράφηκαν 2.147 κρούσματα.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός είπε:

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. Το βασικό, όμως, μήνυμα το οποίο πρέπει να εκπέμψουμε είναι ότι πρέπει να παραμείνουμε πολύ προσηλωμένοι στα μέτρα τα οποία ξέρουμε ότι δουλεύουν. Γνωρίζω ότι όλοι οι συμπολίτες μας είναι κουρασμένοι, έχουμε όμως αυτή τη στιγμή πραγματικά στα χέρια μας ένα όπλο το οποίο δεν είχαμε πριν από κάποιους μήνες και αυτό είναι το όπλο του εμβολιασμού. Kαι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι πλησιάζουμε προς το τέλος αυτής της μεγάλης περιπέτειας. Κατά συνέπεια, σε καμία περίπτωση η επιτυχία του εμβολιασμού δεν πρέπει να γίνει άλλοθι εφησυχασμού. Και θα παρακαλέσω και τον Υπουργό Υγείας, αλλά και όλους σας μέσα από το δημόσιο λόγο τον οποίο αρθρώνετε, ο καθένας στο αντικείμενό του επειδή όλοι με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο επηρεάζεστε από τις εξελίξεις, αυτό να είναι κάτι το οποίο να το τονίζετε συστηματικά».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.