Παπαευαγγέλου: Δεν ξέρουμε εάν θα είναι το τελευταίο lockdown

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Δεν ξέρουμε εάν είναι το τελευταίο lockdown, αυτό το οποίο διανύουμε», απάντησε ξεκάθαρα σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα μας.

«Δεν ξέρουμε εάν είναι το τελευταίο lockdown, αυτό το οποίο διανύουμε», απάντησε ξεκάθαρα σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφου η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ Βάνα Παπαευαγγέλου στην τακτική ενημέρωση της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, του υπουργείου Υγείας.

Μία φράση, η οποία θα πρέπει να μας προβληματίσει… Και αυτό, διότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του το βράδυ της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου, όταν είχε εξαγγείλει το τρίτο απαγορευτικό, είχε τονίσει ότι αυτό είναι «Το τελευταίο μίλι πριν την ελευθερία μας».

«Η πολιτεία έχει το σχέδιο, ώστε μέχρι τα τέλη της άνοιξης οι πιο ευάλωτοι Έλληνες να έχουν θωρακιστεί», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας ένα σκληρό απαγορευτικό το οποίο ξεκίνησε από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, το θέμα της συνέχισης του lockdown μετά τις 28 Φεβρουαρίου, θα συζητηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, όπου τα μέλη της Επιτροπής, θα μελετήσουν διεξοδικά τα επιδημιολογικά στοιχεία, όπως τόνισε την Παρασκευή η καθηγήτρια Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Παρασκευής, η κατάσταση σε όλη τη χώρα, φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί, ωστόσο υπάρχουν ακόμη αρκετές περιοχές που βρίσκονται σε βαθύ κόκκινο, όπως Κάλυμνος, Κορδελιό Ευόσμου, Μύκονος, Εύβοια, Αχαΐα και Αττική.

Μάλιστα η Κάλυμνος και ο Εύοσμος, τίθενται σε πολύ αυστηρό απαγορευτικό.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.