Μετάλλαξη Νότιας Αφρικής: Τι φοβούνται οι επιστήμονες, όσα γνωρίζουμε έως τώρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μεγάλη ανησυχία έχει προκαλέσει στους ειδικούς αλλά και στην κυβέρνηση η εμφάνιση της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι στέλεχος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης μεταδίδεται ταχύτατα ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους ότι τα εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί ίσως να μην προσφέρουν ικανοποιητική προστασία από τη μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής.

Το πρώτο κρούσμα με της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη χώρα μας ανιχνεύτηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου σε έναν 36χρονο ιερέα, ο οποίος είναι προσωπικός διάκονος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα στη Θεσσαλονίκη. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ιερέας είχε νοσήσει με κορονοϊό πριν από δύο μόλις μήνες, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το νοτιοαφρικανικό στέλεχος να τον προσβάλει.

Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr θετικός φαίνεται ότι εντοπίστηκε και δεύτερος ιερέας της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο οποίος λειτουργεί σε ιερό ναό στην περιοχή του Κορδελιού, του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί από τον ΕΟΔΥ η διενέργεια μαζικών rapid tests για την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στην πλατεία του Ευόσμου, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν και άλλα θετικά κρούσματα με τη μετάλλαξη. Την ίδια στιγμή, μαζικά τεστς διενεργούνται από το πρωί της Δευτέρας στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών, όπου εντοπίστηκε το πρώτο θετικό κρούσμα στη χώρα μας με το μεταλλαγμένο στέλεχος.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.