Παπαευαγγέλου: Επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας κορωνοϊού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Σήμερα είχαμε ρεκόρ αριθμού τεστ κορωνοϊού που συνολικά έφτασαν τις 46.000» είπε η κα Παπαευαγγέλου που έκανε λόγο για επιδείνωση του επιδημιολογικού φορτίου με σημαντική αύξηση του κυλιόμενου επταήμερου μέσου όρου στα 849 κρούσματα.

Η θετικότητα ανέρχεται πλέον στο 2,3%, ενώ υπολογίζεται πως 8,500 είναι τα ενεργά κρούσματα. «Ο χάρτης κοκκίνισε ξανά σε πολλές περιοχές. Παρόλο που βρισκόμαστε σε καλύτερη θέση σε σχέση με τις περισσότερες χώρες της ΕΕ αν δεν ελεγχθεί η κατάσταση, η Ελλάδα θα μπει κι αυτή στο κόκκινο» είπε η λοιμωξιολόγος.

Η κα. Παπαευαγγέλου έκανε λόγο για εκθετική αύξηση και ιδιαίτερα ανησυχητική εικόνα στον δήμο Πατρέων και Χαλκιδέων. Οι πλειοψηφία των νέων κρουσμάτων είναι μεταξύ 25 και 45 ετών με διάμεση ηλικία τα 43 έτη.

Μαγιορκίνης: Αναμένουμε αύξηση σε διασωληνωμένους και θανάτους
Ο Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού, ανέφερε: «Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση των ενεργών κρουσμάτων. Σημαντική αύξηση μέχρι και 50% στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Ως αποτέλεσμα αναμένουμε αύξηση σε διασωληνωμένους και θανάτους τις επόμενες εβδομάδες».

Στην Θεσσαλονίκη η επιδείνωση της πανδημίας αυξήθηκε σε επίπεδα πάνω από 20% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Συνεχίζουμε να παρατηρούμε την χαμηλότερη επίπτωση στους κάτω των 18 ετών. Η επίπτωση της νόσου έχει αυξηθεί όμως σε όλες τις ηλικιακές ομάδες. Σε αυτό οφείλεται η αύξηση των επαφών μας. Για αυτό και είναι απαραίτητη η μείωση των επαφών μας και η δημιουργία μιας κοινωνικής φούσκας.

Η επιτροπή έχει προβληματιστεί ιδιαίτερα για την επιδείνωση της πανδημίας στα μεγάλα μητροπολιτικά κέντρα. Η κόπωση είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Είμαι όλοι μαζί σε αυτόν τον αγώνα».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.