Να κλείσουν τα σχολεία ζητούν οι Δήμαρχοι Ερυμάνθου και Δυτικής Αχαΐας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Την αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στα σχολεία του Δήμου, ζητά μετά τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐα και ο δήμαρχος Ερυμάνθου.

Συγκεκριμένα:

Την αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας στα σχολεία του Δήμου Ερυμάνθου ζήτησε σε επικοινωνία που είχε με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Αναστάσιο Σταυρογιαννόπουλο και Δευτεροβάθμιας, Ανδρέα Ζέρβα ο Δήμαρχος Ερυμάνθου, Θεόδωρος Μπαρής, ο οποίος παράλληλα έστειλε σχετικό έγγραφο και στην Διεύθυνση Υγιεινής.

Με αφορμή τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Αχαΐα και την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην έδρα του Νομού, στην Πάτρα, ο κ. Μπαρής με δεδομένο ότι προέχει η ασφάλεια μαθητών, εκπαιδευτικών και των οικογενειών τους επεσήμανε την ανάγκη αναστολής των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, «η πλειονότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού που υπηρετεί στις σχολικές μονάδες του Δήμου είναι κάτοικοι του Δήμου Πατρέων, ο οποίος βρίσκεται στην «κόκκινη» ζώνη επιτήρησης με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού από τις καθημερινές μετακινήσεις, ενώ την ίδια ώρα, ως γνωστόν οι μαθητές του Δήμου στην πλειοψηφία τους μεταφέρονται από και προς τα σχολεία τους με λεωφορεία και ταξί, συνεπώς είναι αναπόφευκτος ο συγχρωτισμός».

«Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης που αποδεικνύεται και από τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα και της επιτακτικής ανάγκης να διαφυλάξουμε πάνω απ’ όλα την υγεία των μαθητών, αλλά και των οικογενειών τους, καθώς και των εκπαιδευτικών που υπό αντίξοες συνθήκες προφέρουν σπουδαίο παιδαγωγικό έργο στα περιφερειακά σχολεία, ζητάμε την αναστολή της δια ζώσης εκπαιδευτικής λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου μας. Γνωρίζουμε ότι η τηλεκπαίδευση έχει δυσκολίες για τους μαθητές μας, όμως η υγεία και η ασφάλεια υπερέχουν όλων. Οφείλουμε όλοι να επιδείξουμε υπευθυνότητα και να τηρούμε αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θεοδώρας Μπαρής.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.