Πάτρα: Γέμισε κορωνοϊό η «Κιβωτός Αγάπης» – Αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε κατάσταση συναγερμού το ίδρυμα Κιβωτός της Αγάπης, στην Πάτρα. Ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει συνεχώς, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα από δεκάδες δείγματα που ελήφθησαν στα οποία θα πραγματοποιηθεί μοριακός έλεγχος.

Όπως σημείωσε η Πρόεδρος του Σωματείου Κατερίνα Νικολάου, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρισκόταν μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας στις εγκαταστάσεις της Κιβωτού για τη λήψη δειγμάτων και τον έλεγχο της κατάστασης.

Δεδομένων τούτων, τα ερωτήματα είναι πολλά: «Γιατί δεν θωρακίστηκε αποτελεσματικά η συγκεκριμένη κλειστή δομή;», «ποιος ή ποιοι έβαλαν τον ιό στο ίδρυμα, με συνέπεια να κινδυνεύει πλέον η ζωή των τροφίμων;».

Πλέον ο πρώτος όροφος των εγκαταστάσεων έχει χωριστεί στη μέση και φιλοξενεί τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε έναν χώρο και σε διαφορετικό χώρο τους φιλοξενούμενους που πιθανόν να έχουν εκτεθεί στον ιό και θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.

Η κ. Νικολάου επιβεβαιώνει ότι αρκετά από τα ύποπτα κρούσματα έχουν εμφανίσει δεκαδική εμπύρετη δραστηριότητα.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, έχουν εντοπιστεί συνολικά 15 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Από αυτά τα 10 αφορούν σε φιλοξενούμενους του ιδρύματος και τα 5 σε μέλη του προσωπικού.

Συνολικά, στην Κιβωτό της Αγάπης φιλοξενούνται 70 τρόφιμοι, ενώ εργάζονται 50 υπάλληλοι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.