Καραμανλής για κλείσιμο δρόμων: «Δεν έπρεπε να βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την εθνική οδό και να σταματήσει τη διέλευση των λεωφορείων στους δρόμους της πρωτεύουσας κατά την επέλαση της «Μήδειας», ανέλυσε στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου, ο Κώστας Καραμανλής.

Σε μια θυελλώδη συνεδρίαση που σημαδεύτηκε από αντιπαραθέσεις και διαξιφισμούς, ο υπουργός Μεταφορών ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση έκλεισε τον δρόμο προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί ο πολίτης ούτε να μπει σε κίνδυνο η ζωή του. Θύμισε πως σε κακοκαιρία του 2017, η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποφασίσει να διατηρήσει την κυκλοφορία επιφέροντας τεράστια ταλαιπωρία στους οδηγούς και ουρές χιλιομέτρων μετά από ατύχημα που σημειώθηκε.

«Η κακοκαιρία ήταν τόσο έντονη που όταν πήγαν να βγουν τα λεωφορεία από τα αμαξοστάσια είχαμε κίνδυνο να διπλαρώσουν και επιλέξαμε- και με εντολή της αστυνομίας- να μην έχουμε φαινόμενα αντίστοιχα του 2017. Γιατί είναι τόσο δύσκολο να το καταλάβατε; Εμείς θεωρούμε ότι ο πολίτης δεν πρέπει να ταλαιπωρηθεί να μη βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή του», είπε ο υπουργός και στηρίζοντας την απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη πρόσθεσε: «Επειδή ο δρόμος μπορεί να ήταν καθαρός αλλά στην έξοδο κινδύνευες, αποφασίστηκε και πολύ σωστά από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να κλείσει. Ο δρόμος άνοιξε για 7 ώρες και είπαμε στους παραχωρησιούχους να μην πληρώνουν διόδια για αυτές τις ώρες τα αυτοκίνητα».

Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως κάνει κριτική στην κυβέρνηση έχοντας δύο γραμμές: Η μία που λέει ότι ο δρόμος έπρεπε να μείνει ανοιχτός και η άλλη ότι έκλεισε επειδή η κυβέρνηση ήθελε να αποζημιώσει τους παραχωρησιούχους. «Θα ήθελα να έχετε ενιαία γραμμή αποφασίστε», είπε.

Η συνεδρίαση πάντως ήταν επεισοδιακή με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό, προκαλώντας οχλοβοή στην αίθουσα.

«Eγινε μεταφορά αρμοδιοτήτων στον κ. Χρυσοχοΐδη και δεν ξέρουμε κάτι; Έκλεισε η Εθνική Οδός, ενώ ο δρόμος ήταν καθαρός! Ο δρόμος ήταν πεντακάθαρος και το προσβλητικό είναι ότι τον έκλεισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Μεταφορών δεν είπε κουβέντα! Δεν το καταλαβαίνω αυτό», είπε ο Ν. Παππάς και πρόσθεσε: «Τι να πείτε; Για το τρένο που ξεκίνησε πρωί και έφτασε βράδυ από Θεσσαλονίκη; Για τον ΗΣΑΠ που σταμάτησε επειδή δεν είχατε την πρόνοια να τους πείτε να βγάλουν 3 συρμούς για να μη παγώσουν. Μια συγνώμη στο επιβατηγό κοινό δεν έχει εκστομίσει! Έμεινε κόσμος χωρίς νερό και ρεύμα και ταλαιπωρήθηκε λόγω αδράνειας!», είπε ο Ν. Παππάς του ΣΥΡΙΖΑ με τον Χρ. Γκιόκα του ΚΙΝΑΛ να επισημαίνει:

«Oι πολίτες δεν πιστεύουν αυτά που έζησαν! Ποια ήταν η προετοιμασία το σχέδιο; Το κλείσιμο ήταν το σχέδιο; Έτσι θα συνεχίσουμε; Δεν υπήρχε προγραμματισμός και σχέδιο πρόληψης των καταστάσεων! Πολλά λόγια λίγα αποτελέσματα, οι πολίτες ένιωσαν απροστάτευτοι πέρασαν και τρία 24ωρα χωρίς ρεύμα. Καλό να λέμε στα λόγια για επιτελικό κράτος αλλά στη πράξη οι εργαζόμενοι στον δρόμο και αστικές συγκοινωνίες πρώτη φορά είδαν τέτοια ακινητοποίηση! Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίστηκε στο θέμα διακοπών ρεύματος από προσωπικό ΔΕΔΗΕ!».

«Αποφάσισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη να κλείσει τον δρόμο ενώ έλεγε θα τον κρατήσει ανοιχτό! Ποιον υπηρέτησε με αυτό; Τον κόσμο να μην αποκλειστεί;», αναρωτήθηκε ο Χρ. Κατσώτης του ΚΚΕ με τον Κ. Μπούμπα της ΕΛ. ΛΥΣΗΣ να προσθέτει: «Ότι λάμπει δεν είναι Χρυσοχοΐδης αλλά ότι κλείνει είναι».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.