Κανένα ίχνος από το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος για δεύτερο 24ωρο-Σταματούν οι έρευνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κανένα ίχνος από το διθέσιο εκπαιδευτικό αεροσκάφος και τον 32χρονο Ιρακινο πιλότο δεν έχει βρεθεί στην περιοχή του Ζαγορίου Ιωαννίνων παρά τις παρά τις συνεχείς προσπάθειες για τον εντοπισμό του.

Οι έρευνες παραμένουν άκαρπες από το μεσημέρι της Κυριακής όταν και χάθηκε το μικρό σκάφος που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση από την Κοζάνη στα Ιωάννινα σύμφωνα με το epirus-tv-news.gr.

Στην περιοχή του Ζαγορίου σήμερα επιχείρησαν μόνο επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ,της 5ης ΕΜΑΚ,του Ερυθρού Σταυρού ,της Λέσχης 4×4 και της της ιδιωτικής σχολής πιλότων στην οποία ανήκε ο 32χρονος καθώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν τα εναέρια μέσα δεν κατάφεραν να συνδράμουν στις έρευνες.

Η ομάδα του Ερυθρού Σταυρού πέταξε για λίγη ώρα drone όμως λόγω της χαμηλής νέφωσης και της ομίχλης δεν κατέστη εφικτός ο εντοπισμός ούτε του αεροσκάφους ούτε του πιλότου.

Νωρίς το πρωί ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής και μηχανήματα αποχιονισμού της Πολιτικής ανέβηκαν στις χιονισμένες κορυφογραμμές χωρίς να εντοπίσουν οτιδήποτε σχετικό με το αεροπλάνο.

Το μεσημέρι τον χώρο των ερευνών επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Δ.Μακεδονίας, Γ.Κασαπίδης για να ενημερωθεί αλλά και για να συνδράμει με δυνάμεις εάν κριθεί αναγκαίο.

Σε δηλώσεις του ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας ,Δημήτρης Μαυρογιώργος ανέφερε ότι οι ομάδες έρευνας σήμερα “χτένισαν” από τις 7 το πρωί από τη πλευρά του Μιτσικελίου και από την μπροστινή πλευρά του Ανατολικού Ζαγορίου αλλά και προς την περιοχή των Ιωαννίνων.

Οι έρευνες θα συνεχιστούν αύριο με το πρώτο φως της ημέρας.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.